Onsdag

Jag var till stan och passade på att övningsköra lite med sonen. Ärendet var att handla hem mer mat till fåglarna som ju bara verkar bli fler och fler. Av äggen som sabelpooten ligger på fick jag plocka bort ett direkt och ett la jag kvar fast jag tror nog att det egentligen var dött. Såg ut som en blodring men pannlampan ville inte samarbeta med mig och lysa upp äggen snyggt. Jag vet ju helt ärligt inte hur många dagar hon legat på äggen heller. En del såg ut att ha gått längre än vissa andra. *suck*
 
Igår när jag skulle stänga om hönsen så fattades en halvstor kyckling. Som alltid är det ju favoriterna som försvinner och jag kände mig lite deppig. Men döm om min förvåning när hon/han (jag hoppas på hon såklart) sprang ut med de andra på fm när jag öppnade åt dem. Ingen aning var hen gömde sig igår. Under mamma höna kanske? De har fått flytta från högsta pinnen eftersom två barska dvärgkochiner flyttade in i söndags och de bestämde sig typ natt två att de minsann skulle sova på samma pinne som tuppen. Den mest bossiga satt som nummer tre från tuppen i natt och den andra satt på plats fem.
 
Jag skulle också hämta ut ett paket på coop men halvvägs till stan kom jag på att avin låg så fint kvar på köksbordet. *suck igen* 
 
Kvällsmaten blev från ica. Det blev deras egen mozzarellapizza. Den fyllde väl magen iaf. Men god? Mja. 
 
Jag tror att det är omslag i vädret på G. Det har blåst hit en hel massa mörka moln. Det hade regnat såg jag på vägen hem men här har inget ramlat ner från himlen ännu. Men gudarna ska veta att det kan behövas lite blöta. 
 
För den som undrar vad man tittar efter när man lyser ett ägg som ligger under en ruvhöna så letade jag reda på en bild som kanske kan förklara det lite iaf.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0