saturday

Blev väckt av grannen. Inte samma granne som sist utan en annan granne som bor mer rätt över skogen liksom. 
 
Han undrade om jag saknade en ponny. Hmmm inte direkt för jag har inte tittat ut än för idag svarade jag. Sen muttrade jag lite om att de inte brukar knata iväg ensamma och jag såg ju från ytterdörren till hagen att jag hade åtminstone två som gick kvar där.
 
Jag lovade att komma o hämta den förlorade pållen och drog igen dörren för att ta något i magen först. 
 
När jag sen hade klätt mig för promenad ner till byn och gick ut så vem sjutton stod inte på gräsmattan och letade gamla äppelrester sen i höstas? Jo, den förlorade ponnyn. Sååå endera var det inte min ponny som var hemma hos dem. Eller så tröttnade min ponny på att vänta på att matte kommer och gick hem själv. Så kan det ju också va.
 
Söt som socker iallafall. Bilden är från förut en dag. Mer snö idag.
 
Det blev lite fix i hagen iallafall. Försökte täppa till alla hål där ponnyn ramlar ut. Sträckte trådar som slackat och en och annan isolator hade tappat tråden så det blev åtgärdat. Sen drog jag ut en rejäl hög med hö på en presenning och fördelade ut i skogsdelen av hagen för att de ska ha lite o pyssla med.
 
 
Värmde en burk köttsoppa över vedspisen. Ja jag hällde den i en kastrull först såklart. En ostmacka kändes som rätt tillbehör. När jag lite vårdslöst hivade fram osthyveln på köksbordet från besticklådan så lyckades jag i ett blink samla alla fyrbenta som var inne. Swosch så ville de också ha ost. Haha klassisk betingning tror jag det kallas. 
 
Nu ikväll så fryser jag igen och har en riktigt irriterande huvudvärk. Och näsan har börjat kännas aningens täppt. Ögonen är torra och kliar. 
 
Jag hade tänkt åka iväg en sväng o shoppa men tiden rusade för fort och jag är som en sengångare i sirap. Nu är det ju ingen idé att åka till storstan (läs shoppingcenter i V-ås). 
 
När jag sitter framför vedspisen i köket så känner jag att det vore najs med en kamin i sovrummet. Att elda en mysbrasa inför natten bara. Inget slår vedeldad värme. Det finns en murstock och en gång i tiden stod där en kamin men det är många år sen. Gissar att sotaren lär hit och provtrycka om man ska montera en kamin där igen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0