DIY julgrupp

Jag knåpade ihop en julgrupp med belysning. 

Det här använde jag:
 
En kruka höstglöd (vitblommande)
En kruka med 3 hyacinter (vitblommande)
Zinkbalja som jag hade sen tidigare
Lecakulor i botten
Jord
Mossa (jag hämtade mossa från min egen skog)
Batteridriven ljusslinga med timerfunktion (köpte min på Lidl o ska egentligen vara pappersstjärnor om lamporna)
 
Jag lät krukorna stå i vattenbad en stund så att jordklumparna skulle dra åt sig ordentligt med vatten. Sen ställde jag helt sonika ner blommorna med krukorna kvar på ett lager leca. Fyllde upp med mer leca för att staga upp krukornas placering gentemot varandra och överst lade jag ett lager jord. Smartast är om man sen ringlar runt ljusslingan INNAN man petar dit mossan men så smart var såklart inte jag. Haha. I allafall så försökte jag gömma sladden så mkt som möjligt och se till att lamporna stack upp ur mossan. 
 
Resultatet blev helt okej faktiskt.
 
Och den får stå ute i hallen där det är lite svalare så att inte hyacinterna får hybris och slår ut alldeles på took för tidigt innan jul. Men skulle det ändå hända så är det ju lättare att byta ut den plantan mot en med mindre utslagna blommor när krukan är kvar. Bara o försöka lyfta ur klumpen ur krukan där den sitter i gruppen.

Kommentarer
Postat av: Emma Öhman

Vilken fin julgrupp! Så underbart det låter att kunna hämta mossa ur sin egen skog. När jag blir pensionär vill jag köpa en stuga på landet, gärna med lite skog, det räcker med väldigt lite. Helst en sjö också, men det är väl för mycket begärt antar jag.

Svar: min skogsandel är väldigt liten. En liten smal rimpa brukar jag säga. Sjöutsikt gör ju bara taxeringsvärdet sjukt mkt högre men vissa delar av året kan man nästan säga att jag har sjö utanför köksfönstret. Gården är ett gammalt urdikat kärr och regniga somrar har jag vatten i hästhagen så jag skulle kunna odla ris.
Kalla mig M

2017-01-25 @ 20:44:14
URL: http://ohmanemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0