Höstkycklingar.

Ja nu är de fyra som kläckts. Och jag tror inte att några fler kommer att kläckas. För jag tror inte att det är något i Ebonys egna ägg tyvärr.Som sagt var så har jag inte sett att hon låtit nån tupp nånsin kliva på. Men hon verkar vara en suverän mamma iallafall. När jag skulle ge henne lite mat så började hon genast skrocka och försöka dela till kycklingarna som än så länge inte bryr sig om mat eftersom de har gulesäcken att leva på än nån dag.
 
Det blev två gula och två gråaktiga kycklingar (än så länge dårå). De gula är Henriettas och de två grå är såklart den spräckliga som förut gick under namnet mamma höna (men nu går ju inte det då jag har en ny mamma höna) och som vi hade tänkt kalla Nelli Yuki men ingen av oss kommer ihåg att säga det.
Bedårande söta hur som haver. 
 
Nu gäller det bara att den här lilla rackartussen inte får span på dem.
Men då får han nog på moppo av Ebony som verkligen vet hur man näpsar jobbiga typer. 
 

Kommentarer
Postat av: ByJuliaP

åh vilka sötnosar!

2015-10-27 @ 16:45:04
URL: http://byjuliap.blogg.se/
Postat av: marianne

Tuppen kan ha inre skador som inte syns, när rovfågeln slår har dom enorm kraft och dessa klor som dom sticker långt in....:(
Hur kan du veta vilken kyckling som kommer från en speciell höna? Jag har ingen koll alls å vem som läggar vad

Svar: Jo jag är rädd för det jag också. Han har fått vara inne hos unge herr J inatt men är han inte piggare så får vi göra det enda rätta. Jag vet vems ägg den första gula kom från eftersom hönorna lägger så olika ägg o sen ser de gula så riktigt olika ut från hur de från första kullen såg ut. Den grå ser ut som sina syskon nämligen.
Kalla mig M

2015-10-28 @ 07:58:46
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0