one of those days

Jag känner hunger men inte mycket lockar att äta. Bara tanken på att äta får mig att må illa. Nej, jag är inte gravid, och jag är inte magsjuk. Jag bara inte känner lust till nåt ätbart.
 
Jag orkar inte ställa mig och laga mat när inget av det jag kan komma på känns lockande. Och så börjar jag fundera på vad vi brukar äta. För jag minns inte. 
 
Igår bestämde E maten. Fiskpanetter, pommes frites och gröna ärtor. Lite fish'n'chips typ. Jag fick kväljningar när jag tog ut plåten ur ugnen med potatisen för det luktade inte gott. Helt ärligt kunde jag dra paralleller till pissluktande gubbtoa. Jag sa såklart inget till övriga familjen om vad jag tyckte att det luktade och de andra sa inget om att det skulle lukta skumt. Men det gjorde inte min aptit så mycket större direkt. En halv panett och ett tiotal frittar och ärtor var vad jag fick i mig. 
 
När hungern ändå river i min buk och jag behöver något mättande så är buljong faktiskt det enda som känns okej i alla lägen. Men hur mättande är det i längden? 
 
När E övningskörde in till stan i morse så passade jag  på att köpa hem mera mjölk (dah, jag köpte 6 liter igår men det var bara 2,5 kvar i morse) och så fick jag se att ica hade soppa på tetra. Deras egna märke. Jag köpte två tetror. En med morot och en med tomat och rostad paprika. Allt för att försöka få i mig lite mer matigt i flytande form. Mackor har jag ätit mig mer än lovligt less på. Och ändå är det vad jag sitter just nu och försöker få i mig. En tekaka med ost och paprika. Till det en kopp varm köttbuljong. Så enkelt att bara koka vatten, slänga ner en halv tärning i en mugg och så på med vatten och röra om. 
 
Jag hämtade E i stan igår innan vi for o handlade. Hon sätter sig alltid på bibblan och väntar tills jag är framme i stan. Jag brukar skicka ett meddelande när jag är framme och så kommer hon ut. Men igår ville jag gå in och kika lite för det var år och dar sen jag var in och tittade i hyllorna. Såklart hittade jag en trilogi som verkade lockande och så fick den följa med hem (som om jag inte har olästa böcker till förbannelse ändå här hemma). Nu sitter jag alltså här och petar i mig en trist macka och dricker buljong och läser bok.
Eftersom jag fryser har jag bäddat ner mig under en gosig filt i soffan framför kaminen som flåsar på för fulla muggar.

Kommentarer
Postat av: Kristin Hylén

Hej Kotten! Förstår dig på pricken! När jag va som tröttast då åt jag inte eftersom jag mådde så illa. Blev lite moment 22! Det jag överlevde på va: knäckebröd, färdiga pannkakor, banan och kokt ägg. Knäckebröd lägger dig inte som en stor degklump i magen på mig. Eller bara tryckte i mig skinka ståendes vid kylskåpsdörren😄 synd att jag inte tänkte på buljong! Kram

Svar: Ja knäckebröd är bättre än mjukt bröd o ja skinka o okokta hots direkt från kylen om jag har sånt hemma. Bävar inför läkarbesöket. Förstår att jag måste börja planera för en väg tillbaka men rädd att jag inte ska palla.
Kalla mig M

2015-03-26 @ 20:08:50
URL: http://ikristinshuvud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0