Om livet på en pinne del 2

Solen sken så härligt idag.
 
Jag roade mig med att sanera mina kängor som blev totalt leriga för ett par veckor sen och som sen bara stått och väntat på att jag ska ta tag i det. 
 
Sen smorde jag en sadel. 
 
Och SEN ... sen klafsade jag ut i lerig hästhage och hämtade en något motvillig ponny och konstaterade att mina lågskaftade gummistövlar läcker i hälen. Det var inte så oväntat eftersom det var ett par billiga "köp 3 betala för 2" från skopunkten. 
 
Nåväl, hästlivet är verkligen inte glamour och jag var ju redan blöt nu så jag fokuserade på att leta fram en någorlunda lerfri ponny ur all löspäls som yrde kring honom. 
 
Det var en seg början. Han var totalt ovillig att behöva anstränga sig. När jag valde att svänga in på en skogsväg så blev det lite roligare. Och när vi hade tagit oss varvet runt en viltåker längst in på den skogsvägen så var det plötsligt inte alls så jobbigt längre för nu pekade ju nosen hem igen.
Suddig bild från när jag försökte finna en ännu  mindre skogsväg som skulle leda ut på ett annat ställe på grusvägen. Vi fann den dock inte. Men bara en stund efter jag fotat så tyckte pruttponnyn att nu fick det vara nog med trams och så försökte han få av mig medelst jämfotahopp och ackompanjerade det hela med missnöjda grymtningar för att jag vägrade ramla av och vägrade låta honom rusa fram över stock och sten.
 
Det är tur att han är så otränad som han är eftersom jag är så otränad som jag är. Till slut kom vi överens om en fart som vi båda kunde gå med på. 
 
Grannfrun såg oss från köksfönstret och kom ut på trappen och sa att det där såg ju inte alls dumt ut. Så fick jag växla några ord med henne också. Fast först höll hon på att skrämma ponnyn halvt från vettet för han märkte inte att hon kom ut på trappen. Och sen blev han sur för att vi blev ståendes när han längtade hem till hagen och en tuss hö. 
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

Att upptäcka att det är hål på stövlarna är nästan lika "roligt" som när en stövel fastnar och man kliver ur den barfota i leran...;)

Svar: Hahaha eller HUR. Smäcklera is da shit. Har gott om det just nu.
Kalla mig M

2015-03-25 @ 11:25:28
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0