säg mig ditt namn

Jag ramlade in på en blogg som skrev lite om sina hästars namn och vad namnen betyder och jag blev lite nyfiken på att söka på mina pållars namn. Även om jag inte trodde mig finna så mycket med tanke på hur de är namnade. 
 
Hah, så fel man kan ha.
 
Ja Gnistra då förstås. Betydelsen är ju inte så dold egentligen så jag fann inte mer än synonymer och det är väl gott nog. Söt som socker som hon är fastän en riktig fröken buffel. Så ja, namnet passar henne. ;)
 
Dallas - En sökning gör gällande att namnet har keltiskt ursprung och en betydelse skulle vara "Dwells by the waterfall - bor vid vattenfallet. 
 
Texas ska visst härröra från ordet tejas (Táysha) som på cadospråk (ett indianspråk) betyder vänner eller allierade.
 
Lilleman hittar jag inget om. Men det är ju precis som Gnistra ganska beskrivande. Även om just den här lille mannen är störst storleksmässigt i den här skaran av pållar.
(jag bläddrade bakåt i fotoarkivet och hittade den här riktigt härliga bilden på E och lilleman från 2009 när han var sommarhäst hos oss och fortfarande var ridskolehäst alltså)
 
Jag blev faktiskt lite överraskad. Hade ingen tanke på att speciellt D och  T's namn kunde ha nån djupare betydelse. Vid namngivningen av ponnysarna så var det bara namn på en stad och en delstat i USA.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0