idag

Jag fick ett telefonsamtal idag som sänkte mig. Eller snarare gjorde det mig ledsen och arg.
 
Bakgrunden till telefonsamtalet är att i fredags hade jag en tandläkartid inbokad men tankarna snurrade när jag skulle sova natten innan och det slutade i ett panikångestanfall som jag kunde bryta genom att helt sonika skriva ner alla tankar som snurrade i mitt huvud.
Sen beslutade jag mig för att ringa återbud på morgonen och be att få ett samtal med tandläkaren om bakgrunden till ångesten.
 
Sköterskan lovade att framföra mitt önskemål men kunde inte lova nånting om NÄR det skulle bli.
 
Idag ringde hon. 
 
Jag tog fram mina anteckningar och försökte förklara hur tankarna hade gått den där natten. Hur jag kände över de tillfällen när det gått mindre bra. En gång tog inte bedövningen när jag skulle dra ut en visdomstand eftersom att tanden var väldigt inflammerad. En annan gång lyckades tandläkaren sticka fel så jag fick en blödning och en väldigt svullen kind och blåmärke som satt i länge. 
 
Vi bokade väl en ny tid där jag skulle prova lustgas som lugnande. Medan vi pratade om när jag skulle kunna komma så kände jag ångesten bubbla och jag hade ett enormt adrenalinpåslag. Och jag kände att jag faktiskt ville berätta att bara tanken på att gå till tandläkaren fick mig att känna obehag. 
 
Och det var då som hon kläcker ur sig det såååå urbota korkade.
 
Hon ursäktade sig med att hon tyvärr var tvungen att sluta nu för hon hade en patient som väntade.
 
Där försvann mitt dittills så goda humör. 
 
Just nu vill jag inte gå dit nå mer alls. Vill försöka hitta nån annan tandläkare helt ärligt. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helen

Försök hitta en annan tandläkare, jag levde med panisk tandläkarskräck från det jag var sju till för fem år sedan. Varje tandläkarbesök var som en mardröm so gav ångest och oro. Sen hade jag turen att hitta en helt underbar tandläkare och visst är det jobbigt att gå dit men så mycket mindre jobbigt att jag går dit utan att ens fundera över att ringa återbud...

2014-09-04 @ 19:50:29
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0