baka baka

Jobbhelg och en låååång sådan.
Kväll, delad, delad. 
 
Så när min snart myndiga dotter (som varit hemma och förkyld i en vecka) uttryckte sin besvikelse över att jag inte snart skulle komma hem för dagen utan bara några timmar och önskade sig smörgåstårta på min fråga om jag behövde handla hem något.
 
Fast hon ville ju inte ha köpetårta utan mammas smörgåstårta "för den är mycket godare".
 
Så vad tror ni att mammahjärtat gjorde då? Smälte såklart. Jag fick dåligt samvete för att jag inte skulle kunna sitta i soffan med henne ikväll och titta på dr Who och Supernatural hela kvällen som hon hade planerat för oss.
 
Jag svängde förbi ica och plockade upp lite smått och gott som man behöver när man ska göra smörgåstårta.
 
en jättefranska
en burk majonnäs
5 dl gräddfil
gurka
tomat
äpple
vindruvor
en burk mandariner
ost (jag tog gräddost)
skinka
ägg
 
Jag skar bort kanterna på brödet för att få det lite jämnare och mjukare. Lade upp 3 X 2,5 skivor på en skärbräda.
Som fyllning blandade jag gräddfil (ungefär 1/3 dels burk) och majonnäs i ungefär 50/50 proportioner (det är inte så noga).
Jag saltade och pepprade och hade i en doft paprikapulver också och så hackade jag ner två hårdkokta ägg.
Ett nytt lager bröd och sen en ny omgång med gräddfil och majonnäs som jag kryddade och smakade av. Sen grovrev jag lite gurka och lite äpple samt hackade lite skinka och rörde ner innan jag sen bredde ut över brödet.
Sista lagret bröd och det sista gräddfilen med majonnäs och kryddor. Det här ska bara vara som klister till pyntet som ska vara utanpå.
 
Och även om jag listat vad jag använde så är det ju fritt fram för var och en som vill slänga ihop en smörgåstårta att använda de ingredienser som smakar godast för de som ska äta den sen.
Sådär nu har jag gjort vad jag lovat att jag skulle göra. :)
Fick en fråga på instagram om hur man "slänger ihop" en smörgåstårta. 
 
Och eftersom jag gjorde den på min långrast så blev den verkligen ihopslängd. För annars hade jag inte hunnit smaka av den innan jag vände åter till jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0