fredag och...

Min första vecka på det nya jobbet är snart till ända. En dag kvar.
 
Hur går det då??? Jorå, rätt bra faktiskt. Börjar bli varm i kläderna nu och det går lättare när jag står i kassan också. Svårast är att hålla priset på de olika blommorna i huvudet. 
 
Jag har dessutom fått visa framfötterna vad gäller mina tekniska skills då det är helt nytt med kortbetalning och alltså är ingen i butiken ett endaste dugg van med att hantera programvaran eller hela processen. Jag har redan fått klura ut lösningar på olika problem ett antal gånger.... 
 
I morse började dagen med att chefens mor hade lyckats fippla bort själva appen till betalterminalen från paddan. Då jag är alldeles väldigt ovan med allt som har ett äpple som logga så lyckades jag inte fixa tillbaka ikonen i systemet (visade sig senare vara en annan app som blockade) och som nödlösning fick jag låna ut min androidmobil (samsung) och ladda ner appen och koppla ihop med själva dosan och logga in på butikens sida. Allt går bara man vill typ. 
 
Jag skojade med chefen om att nästa gång det händer kanske jag ska ta ett "lönesamtal" när den ömma modern är närvarande. Hahaha 
 
Sen nån timme efter det så började kassaapparaten protestera och pipa när vi skulle registrera summorna. Och innan vi fick fart på det..... haha ja det är tur att det finns telefonsupport. Och vi sa att okej idag är det en sån dag helt enkelt.
 
Så iom att min mobil var lite låst till kassan så fick jag helt enkelt hålla mig kring den när jag fotade dagens jobb
Så här ser det ut från kassan sett. Längst fram ett härligt gäng gloxinior.
 
Framme vid kassan har jag ställt upp några krukor med lite inspiration
Och faktiskt var det en dam idag som köpte två chirita och två lika krukor efter att ha sett detta. 
Chirita är den där blomman som ser ut som en korsning mellan st paula och kornettblomma. 
Det randiga gräset är ett starrgräs och längst bak står en rödbladig peperomia.
 
Om jag vore gjord av pengar och hade hur mkt plats som helst här hemma så hade jag nog fyllt bilen varje dag. Men jag får njuta av dem på jobbet istället. 
 
Sista timmarna i dag var rätt lugna och jag fick tid till att knåpa ihop ett litet arrangemang med några blommor i en låg plåtbunke.
Det var visst nära att den hade blivit såld också innan dagen var till ända för en dam var intresserad men mannen påstod att den inte skulle få plats på den tilltänkta platsen. 
Rackarns
 
Efter jobbet shoppade jag till fredagsmyset och killen på pizzerian kände igen mig och sa att det var länge sen jag hade varit där (helt sant eftersom jag på sistone åkt åt helt andra hållet och fredagsshoppat o alltså även shoppat pizza på andra ställen). Jag ville inte riktigt säga att från o med nu skulle det kanske hända oftare igen iom mitt byte av arbetsplats. Hahaha sååååå piiiinsamt. 
 
Det händer inte ofta men ibland så... fredagsmyset blev ett glas vin och en liten skål ostkrokar. 
Jo ostkrokar äter jag gärna både nu och då men det där alkoholhaltiga blir mer sällan. 
Nu är det alldeles strax dags för sängen så jag orkar med morgondagen också...
 
Tjingeling pling på er

Kommentarer
Postat av: Helen

Det ser hur mysigt ut som helst på ditt nya jobb.
Boken jag läser heter "Ta hand om min mor" och är skriven av Kyung-Sook Shin. Förutom att jag har problem att hålla kolla på namnen så är den riktigt bra :-)

2014-03-15 @ 19:57:35
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0