Vad fyller man en ledig fredag med tro?? Jo man kan ju....

erbjuda sig att skjutsa in dottern som försovit sig och missat bussen/tåget till V-ås. 
 
Sagt och gjort, jag skjutsade in E till skolan och det gjorde att hon istället för att missa en hel 120 minuters lektion endast missade en dryg kvart.
 
Sen kan man ju åka till shoppingcentret och för en gångs skull slippa trängas med alla andra fredagshandlare. 
 
När E sen messade att hennes lektioner var slut för dagen så hade klockan inte slagit 11 än. Så här sitter jag nu i soffan och har fredagshandlat och allt.
 
Kaminen valde att säga upp sig igårkväll. Tändröret verkar vara den här modellens akilleshäl för den tänder inte pelletsen. Och vi har redan bytt ett tändrör den här säsongen. 
 
Jag som blev lite lätt desperat när tempen var modesta 12 grader inomhus tog till lite mer oortodoxa metoder för att få värme igen. Jag tog ut själva eldkoppen och ställde den på grillgallret och sen skvätte jag en skvätt tändvätska på pelletsen och tände på.
När allt hade fått fjutt och fart så bar jag helt enkelt in koppen med sitt brinnande innehåll och la tillbaka den i hållaren. Jag såg bara till att kaminen kommit till stadiet "ignite" innan jag bar in den. 
Och si på f*n det funkade. Så nu har jag en kamin som ger värme igen. Hohoho man får inte var dum inte, då kan man bli politiker jööö.
 
Kan ju medge att metoden INTE är att rekommendera då det kändes lite farligt att bära in en fullt brinnande liten brasa i en polygrip. Hade iaf en säkerhetsbunke med mig så jag skulle kunna släcka eventuella olyckor snabbt. 
E fick vara dörröppnare och bereda fri lejd till vardagsrummet. Hundar och katter har ju en tendens att alltid vara där det är minst lämpligt.
 
Desperate times calls for desperate measures
eller nåt sånt
I morgon är det jobb igen. Delad tur... wohooo eller inte. Nåja, det får gå. Blir ju pengar iaf.
 
Nähä nu ska jag försöka få mina tår att tina upp också... och så ska jag förbereda lite mat. Har köpt på mig en massa kort-datum-kött och det måste tillagas idag. Så är helgens mat fixad sen iaf. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0