Hemma från Ullared

Fy rackarns så tröttsamt det är att åka iväg och vara social i nästan två hela dygn. 
 
Det spelar ju liksom ingen roll att det är med människor man trivs med och har kul ihop med. 
 
Vi skulle träffas och åka vid 3 på natten. Men E lyckades försova sig. Så vi blev bara liiite försenade. Inte mkt dock. Vi blev "bara" 4 också. För en backade ur i sista stund. 
 
Jag och A hade en sms-konversation kring det där med att väcka varandra vid tvåtiden. Men vi glömde involvera E i planen. M sa lite låtsassårat: men jag då. Ja men du hade ju vaknat om inte annat när vi stod på trappen och bultade på dörren, svarade vi eftersom vi bestämt att hon bodde bäst till för vidare färd ut i stora vida världen.
 
Jag såg solen randa horisonten när jag startade vid strax efter halv tre. Och då började jag genast sjunga för att hålla mig vaken. Varenda dag går sola upp i öster, ho sätter färg på både land o stad. Jag sjöng med rejält bred dialekt också ;) allt för o hålla mig vaken. Och när jag hade tröttnat på att sjunga den visan (som är skriven av Alf Henriksson) så fortsatte jag med Gyllne morgon, jag kunde inte texten men jag gnolade glatt ändå.
 
Vi åkte raka spåret ner. Två stopp (om jag inte minns helt galet) där vi fikade och tankade upp bilen, jo och så ett stopp när vi hade fått en sten i bromsarna som gnisslade.
(Nissan flöt förbi där vi stannade för att kolla oljudet)
Och inte åkte vi fel heller... inte förrän vi faktiskt såg byggnaden och blev lite ivriga. Då svängde vi av vägen en korsning för tidigt och hamnade på fel sida om ån. Men då fick de där två rökarna en chans att andas en smula.
 
Behöver väl inte nämna så mkt om själva shoppingen. Det var en stor byggnad och faktiskt lyckades jag inte kolla igenom hela. Men ändå har jag spenderat över 2000 kr och fråga mig inte på vad för jag vet inte. Kläder, grimmor till hästarna, lite godis, trädgårdsprylar... ja jag vet faktiskt inte.
På kvällen när vi hade landat i stugan och gått igenom våra fynd så bestämde vi oss för att käka på nåt matställe. Det blev Harrys och deras grillbuffe var riktigt god. Nom nom.
(stugan hade både toa, dusch och tv, vilken lyx)
Vi somnade rätt tidigt för det hade varit en lång dag och jag skickade ett godnattsms till herr J vid strax efter 22.
 
Vi drog ett varv igenom gekås dagen efter också innan vi käkade lunch och drog oss hemåt. 
 
På hemvägen tog vi det lite lugnare och åkte genom Gränna. Passade på att fika på torget. Och jag undrar över hur i hela friden man kunde komma på att bygga en stad på en bergssluttning. Inte en rak linje nånstans.
Shoppade lite polkagrisar också...  
 
Resan hem kändes betydligt mkt längre än ditresan. Kanske för att vi var trötta och rätt färdiga. Det blåste rätt rejält också. Och det var hur många lastbilar som helst.
 
Om jag inte räknade helt galet så tog hemresan nästan 2 timmar längre än ditresan. Men vi hade ett antal extra stopp och vi stannade ju rätt länge i Gränna
 
Hursomhaver så är jag så mör i hjärnan nu så det har tagit mig flera dar att försöka samla ihop mig.
 
Ett av fynden från trädgårdsavdelningen. Passade så bra i min hörna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0