söndagstisdag

Nedräkningen har börjat och det är mindre än två veckor kvar tills jag går på semester.
 
Ni anar inte hur mkt jag längtar. Eller jo det kanske ni gör.
 
Eftersom jag jobbat i helgen och har ledig dag idag istället så kan man väl säga att jag har söndagstisdag?
 
Huvudet talar om att det finns för jag har nån slags migränkänning där oppe. Ska se om det kan lätta ifall jag smörjer in skalpen i lite tigerbalsam för jag har nog gått o pressat ihop mina käkar på sistone också. 
 
Igår var ingen rolig dag på jobbet. Endera var det jag som var lite extra bitchig i humöret eller så hade jag bara fått en hel hög med mindre roliga personer att gå hem till men så illa är det nog inte utan vi säger att jag hade ett mindre bra humör.
Och på två ställen så var jag tvungen att ta diskussioner om tid. Inte vad det gällde tiden jag kom men tiden vi skulle stanna. 
 
Ja är det en serviceåtgärd där personen betalar för den faktiska tiden vi är där och utför något så är väl diskussionen berättigad även om den personen hade fått om bakfoten hur mkt tid h*n faktiskt betalade för och hur mkt tid h*n faktiskt hade fått utplanerat. Vi var två personer som skulle städa i en timme vardera. Alltså två timmar utförd städ enligt kommunens sätt att se på det. På beslutet som vi fick uppkörda under näsan stod det tre timmar i månaden och 1,5 timme per gång. Och h*n kunde inte få ihop matematiken när vi kom två och skulle stanna i en timme på plats. 
 
Ett tankeexempel: Om du och din kompis vill åka med bussen till X-stad och det kostar 100 kronor så är det ju 100 kronor per person. Om du istället säger att jag har bara 100 kronor, hur långt kommer jag och min kompis på det? Så kommer ni ju bara halva sträckan.
 
Men så hade jag även stället där vi utför omsorgsarbete, dvs komma ur sängen, dusch och frukost och såna saker. Där frågan också dök upp om hur länge vi hade utplanerat och när vi råkade säga att det var X antal minuter vi fått tillgodo att hinna med allt så sa den personen att då är det 20 minuter kvar. 
Ja, vad ska vi göra då? Sitta o titta på och rulla tummarna??? Och när det nångång drar över tiden isåfall så kan vi bara släppa det vi håller på med och säga att nu är tiden ute, nu går vi. Nej skulle inte tro det. 
 
Men som sagt var, kanske bara var jag som var lite bitchig och bitter igår. ;)
 
I slutänden blev jag dock utan lunchrast och jag tog vägen förbi en affär och köpte mig en räkbaguette och sen satte jag mig vid en badsjö och tog 5 minuters paus i solen innan jag hastade vidare till nästa jobb. Eller satt o satt. Jag strosade runt vid bryggorna och strandkanten och kikade på vad som växte i strandkanten. Jag har ju fått tummen ur och ska försöka få ihop min lilla trädgårdsdamm efter 100 år (typ) och inspiration från naturen är alltid bra.
 
När jag kom tillbaka till bilen fick jag se att det på vindrutan satt en banan fastklämd under vindrutetorkaren. Haha först blev jag lite konfunderad på om jag kunde ha missat den så totalt men sen såg jag hjulspåren i sanden bredvid min bil och insåg att nån svängt ner och spelat mig ett spratt. Jag kunde räkna ut vem det var också eftersom jag hade sett skymten av bilen när hon for förbi vid sjön. Men jag missade att hon åkte ner på parkeringen. Så mkt var jag i min lilla värld. Heh
 
slänger in ett collage som är ihopknåpat via instayearbook.com på mina mest populära instagrambilder

Kommentarer
Postat av: Helen

Dessa eviga diskussioner om kunderna och tiden, det är så mycke lättare att lägga märrke till de där minutrarna man inte får än de de gånger man stannar lite längre.
Nerräkning, semester... bara förnamnet *längtar*

2013-06-06 @ 01:47:22
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0