felia var inte namnet nej men jag säger inte vad vi har för leverantör... *viskar* hrmmm det börjar på T

Natten mellan fredan och lördan försvann vårat internet och det vägrade komma tillbaka på hela helgen.
 
Nu var vi ju inte så värst aktiva med att felanmäla för den delen heller... vi sträckte oss till att starta om modem och router ett antal gånger bara.
 
Men idag ringde jag iaf och behövde "bara" vänta i 10 minuter. Det var den beräknade kötiden. Och jag hade köplats 26 (jamentjena att det går på tio tänkte jag). Rätt snabbt var jag nere på 23, och sen 19, 13, 12 och efter 12 hoppade vi raskt tilll nummer ett. 
 
Jag fick prata med en ung kille och jag beskrev mitt problem. Att vi inte hade nåt internet..... alls.
 
Han ville veta modell på modemet och vilka lampor som lös. Jag förklarade att jag hade dragit ur sladdarna ett antal gånger och vid nåt tillfälle bytt uttag på sladden som sen leder till routern. Ja men den ska sitta i nummer ett förklarade han med en överpedagogisk tålmodighet. Jag flyttade på sladden och fortsatte protestera mot att vi minsann inte alls kunde ha kontakt hela vägen fram till modemet för vi hade ju inget internet här hemma. Allt medan jag gör detta så pekar min son exalterat mot routern som plötsligt ändrade färg från orange lampa till grön lampa.
 
Hah, typiskt... 
 
Men det kan då fasen inte vara så enkelt som att genom att jag flyttade en sladd från ettans kontakt till tvåans kontakt och sen en dag senare flyttade tillbaka den till ettans kontakt så var problemet löst.
 
Jag ger mig fasen på att han tryckte på nån knapp i sin dator och vips kom anslutningen tillbaka. Men eftersom han inte ville tillstå att nån klåpare där gjort fel eller missat nåt så var det enklare att bråka om var en sladd sitter ansluten.
 
Han svor att han inte gjort nåt.... men hallå.... vi var utan internet i en hel helg men så fort jag pratat fem minuter med honom och ändrat tillbaka till ursprungsplatsen på en sladd så funkar allt klockrent. Pyttsan, dra den om Rödluvan också på en o samma gång.
 
Vi var ju inte direkt ensamma om att ha varit utan internet i helgen.... HELA helgen. Våra grannar kanske också hade flyttat på en sladd en dag efter att det försvann och det i sin tur påverkade ATT det försvann från början???
 
 Nä jantbitterjant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0