midsommarafton

Hoppas att ni alla hade en fin midsommar.
Själv så började jag dagen med att jobba. Som tur var så började jag inte förrän nio på morgonen för kvällen innan (i torsdags) så fick jag jobba över en timme på kvällen. 
Var lagom kul att landa hemma halv tolv på natten. 
 
Jobbade mitt pass o eftersom det hade varit lite missar i planeringen så blev det en rätt stressig morgon till att börja med. Inte så mkt för mig som för de andra som hade börjat tidigare. Dessutom gick vi en man kort då det var en jättemiss av planerarna att en som har en annan anställningsform än vi övriga aldrig jobbar helgdagar och midsommarafton räknas i högsta grad som helg.
 
Så en hel hög med jobb blev utkastade på oss övriga.
 
När jag så småningom var färdigjobbad vid artonsnåret så åkte jag hemåt för att ladda om och åka till Broddbo med familjen för en stillsam grillkväll. 
 
Det var mkt trevligt och vi hann med en snabb förrätt med sill o färsk potatis innan grillen tändes. Ett parti kubb hann vi med också. Familjefejd och vi låg under med en hel massa kubbar medan de bara hade en kubb kvar att kasta men på en omgång vände vi o slog ner de tre som var kvar PLUS kungen. Hahaha snacka om snygg räddning i sista minuten. 
 
När det blivit nytt datum åkte vi hemåt igen för frun i huset skulle upp o jobba igen. Jag var glad att inte jag skulle jobba nåt mer den här helgen.
 
När vi kom hem så blev det ganska snabbt tydligt att i hagen var det tapp på hästar.... gick bara två bruna kvar medan konstantskimlarna fattades. Hmmmm det gick att konstatera att de inte gick i det höga gräset på gärdet längre också... trots att de är så små och gräset är så högt. 
 
Det blev för mig o E att ta en liten tur med varsitt grimskaft o börja knata. Försökte spåra på grusvägen men eftersom den är så hårdpackad så gick det inte att se ett smack av hovspår.
JO ETT hittade jag... ett ynka hovspår där gruset var lite "upprufsat" av ett hjul. Men det var iaf tillräckligt för att veta att vi var på rätt spår. 
 
Vi styrde stegen mot grannen som har hästar för Gnistra har ju varit på besök i den hagen vid ett tidigare tillfälle... o jag tänkte att hon kanske mindes hagen o hade gått dit. 
 
Tänk, när vi rundar kröken så står hon där... den "svarta" olyckan. På grusvägen utanför hagen. Hästarna som SKA gå i hagen stod långt borta o verkade helt oberörda så jag kunde väl aldrig tro att hon faktiskt var där. 
På andra sidan tråden i hagen gick Dallas och jag har väl aldrig sett en häst vara mer olycklig över att inte kunna komma till sina mattar.
Han sprang förtvivlat fram o tillbaka så snart han fick syn på oss och gnäggade men inte kom han ut nånstans...  och inte hittade jag nåt grindhål först heller.... men hade ett svagt minne av att jag hade sett grindhandtag lite längre bort efter vägen. 
Jorå, nog hittade jag grinden men kunde bara ta i nedre handtaget eftersom det övre var trasigt och fastsurrat med ståltråd. Heh, inte nåt man gärna tar i eftersom det var ström på.
 
Dallas stackarn vågade inte huka under övertråden o följa med mig ut men till slut kom lillmatte på att lyfta övertråden med hjälp av undertråden och vi fick en portal hög nog att ta oss under. 
 
Det var rätt skrattretande att gå där mitt i natten o "tjuva hästar".
 
Gnistra hade lyckats springa sig öm om tassarna o E hade ett styvt jobb med att bokstavligen DRA hem henne... Dallas har alltid mer "will to please" o även om han också var ömfotad så knatade han på oförtrutet. 
Det var tydligt att det var den hårda grusvägen som ställde till det för så fort vi hittade en plätt gräsmatta att gå på en bit så var hon pigg o rask o följsam.
 
Klockan hann bli halv tre innan vi hade kommit hem och nattat äventyrliga pållar... och de två som faktiskt hade skött sig.
 
Idag har de haft husarrest de där två rymlingarna... och jag kollade noga igenom dem så de inte hade förätit sig på allt gott de hittat på sin utflykt.

Kommentarer
Postat av: Helen

Dessa underbara fyrbenta vänner *grrrr* Men kanske att dom letade efter lite midsommarfirande ?

Svar: Haha ja kanske att hon skulle ut o plocka sju sorters blommor för o se sin tillkommande.... är ju inte lätt med tre valackar i hagen att få till nåt ;)
Kalla mig M

Postat av: Helen

Kan ju bli lite trist att enbart umgås med vallacker i längden... ;-)
Så skumt ditt svar blev, typ mitt i min lilla kommentar...

Postat av: Helen

Kan ju bli lite trist att enbart umgås med vallacker i längden... ;-)
Så skumt ditt svar blev, typ mitt i min lilla kommentar...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0