osmos is da shit

Stopp i avloppet i köket... blähäää
Vi har torpargrund och den ska ventileras sommartid. Men nån glömde att stänga alla luckor innan kylan slog till och nu råkade det falla sig att det stod vatten i diskhon. Men proppen håller inte riktigt tätt... och vad händer om vatten sakta sakta rinner utmed nåt jättekallt??? jo det fryser på såklart.
 
Herr J upptäckte det igår och han försökte så gott han kunde. Han stängde luckorna (bättre sent än aldrig) och skottade upp snö mot husgrunden för hur otroligt det än låter så isolerar snö mot kyla. Och han försökte nå stoppet ifall det skulle vara beläget ovan golvet.
 
Idag var stoppet kvar.... så jag fick försöka attackera från en annan vinkel. Och jag tog vara på mina naturkunskapslektioner jag haft och tänkte OSMOS. Högre halt försöker utjämna lägre halt och jag hällde i salt i avloppet. Ganska rejäl mängd iom att jag inte visste hur mkt vatten som behövde mättas innan jag skulle nå den kritiska punkten.
 
Varmt saltvatten och tid.... nyss medan jag skrev de första raderna på detta inlägg hörde jag ljudet av forsande vatten från köket. 
 
Proppen är nu officiellt löst. 
 
WOHOOOO
 
Hahaha
 
Tror att det gläder herr J när han kommer hem från sin bror som fick annat trubbel med kylan. De hade lyckats med konststycket att stänga av cirkulationspumpen och sen frös det väl nånstans och sen gick pumpen sönder när de slog på den igen. Så han är där och försöker hjälpa dem byta pump.
 
har jag sagt det förr???? JAG ogillar vinter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0