Klickerträning ska ju vara så bra...

... har jag hört. =)

Har under dagen försökt klicka in ett nytt moment av "onödiga konster" i Rickos repertoar.

Inspirerad av min vän Stajna o hennes Raikonen som övade in "skäms" på en pisskvart (om jag känner dem rätt) skulle jag också träna in att få hunden o skämmas. Dvs lägga tassen över nosen.

Först försökte jag mig på tipset jag fick från S att blåsa i ögonvrån... jo hej du. Det funka två gånger tror jag. Sen titta han på mig som om han tyckte att jag var en idiot o jag var lite rädd att han skulle få överslag o nafsa mig i näsan nästan. Inte för att han ens gjorde en sån antydan men.....

Så jag tog till ett annat knep. Tejpbit på nosen... funka ju bra... så till vida att han lyfte på tassen för o skrapa bort tejpen... men han blev så fokuserad på att få bort tejpen att klicket inte riktigt gick fram.. jorå, han tog godisen o gick direkt på skrapandet igen så jag fick ingen rutin på belöningarna o klicken.

Sen så småningom har han iaf fattat att det är nåt med tassen... han testar glatt båda tassarna men tror att det räcker o vifta lite med dem... o så fort jag höjer kraven det minsta lilla så ger han upp o bjuder på "ligga på rygg o se söt ut"

Fattar inte att han tror att det tricket ska ge godis så mkt lättare.... hahahaha

Funkar inte det så grimaserar han o klapprar tänder o fattar matte fortfarande inte så ger han till ett skall o viftar med tassar i luften hej vilt. Bara det att vi redan har ett namn på en sån övning... den heter "vinka" o var egentligen tänkt att se ut som "Ricko sitter pudel" men min lilla iverråtta har inte förstått hur man gör när man tar en övning lugnt o sansat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0