regntunga skyar o häst

Det regnar ute.... o det var väl behövligt.... fy så torrt det var i backen.... men ändå så är det trist när det bara öser ner...

Man kan ju inte vara ute så som man kanske skulle vilja vara.

Får väl se det positiva i eländet.... man kan plocka o städa inomhus utan att ha ångest för att man vill ut.

Fick spader på ponnyskruttan idag igen.... de går i vinterhagen på natten o så får de gå i en mer gräsig hage på dagarna... när jag släpper ut dem till dagshagen så går de genom en hage som är stolpad med plastpinnar o elband... Gnistra har ju lärt sig hur enkelt det är att komma ut därifrån så idag tog det henne sisådär en minut från det jag öppnat grinden tills hon stuckit ut huvudet genom trådarna o sen gått igenom.

Då fick hon gå in i Lillemans box o stå där... blev bara så trött på'na.

Hon tycker sig stå över all form av hästhantering också.... skiter i dig säger hon när jag ber henne flytta för mina hjälper.

Jag ville backa henne men det är lättare att flytta på berget än henne.... X(

Eftersom jag känner mig irriterad idag i kroppen så fick det bli så att jag ställde in henne i boxen så slapp jag bli arg på en egensinnig ponny o hon slapp bli felhanterad av mig pga det dåliga humöret.

Men kanske dags att ta ut henne till de andra laglydiga ponnysarna.... de som har förstånd att hålla sig på rätt sida av elbandet.

De har fått gå o beta lite i den där tillfälliga hagen som mest används som transportkorridor mellan hagarna... o nu kan jag ju stänga in dem allihop i daghagen tillsammans med pruttstoet då... sen ska jag ta mig i kragen o göra nån nytta här inne.....

Ha en bra dag i regnet.... se det positiva.... nu börjar det växa i markerna iaf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0