Måndag och ledig från jobbet

Idag är jag ledig. Oh så skönt. Jobbade delad tur igår söndag och på långrasten mellan passen så åkte jag hem o sov.
Jag sov som en klubbad oxe o hade jag inte ställt alarmet så hade jag nog sovit över kvällspasset också.

Är himla trött idag med. Så det blir nog att jag lägger mig tillrätta i sängen o sussar en stund till. Känner mig inte ett dugg inspirerad till att göra nåt vettigt idag. Ute faller snön i stooora flingor o jag som längtar till våren tycker bara att det känns deprimerande att se.

Jerry försov sig i morse. Han frågade mig igår om jag ställt om klockan - men missade att ställa sin egen mobilklocka. DEN får han ju faktiskt ta ansvar för själv. Sicken tur att Elin var uppe o kunde väcka oss iaf. Men hon kom inte upp till oss förrän kvart över sju o hoppade jämfota av stress. Sicken unge. Då var det en knapp kvart kvar tills bussen skulle passera hennes busshållplats. O eftersom det är två km dit så brukar vi ge henne skjuts fram till vägen.

Hoppas de kom iväg i tid. Jag lovade att ta hand om hästarna på morgonen o det har jag gjort. O motionerat hunden "har jag också gjort". Ehm... eller nåt sånt.
Han fick följa med ut på gården när jag skulle skjutsa Johan till bussen vid 8. Tänkte att han skulle hålla sig på gården under de knappa 5 minuter det tar att åka en km o lämna ungen o tillbaka.
Vad mötte jag väl inte efter nästan halva vägen hem....? Jo jag såg en schäfertecknad hund kasta sig helt om o börja löpa hemåt. Åhhh så irriterad jag blev. Gillar inte hans inställning till att gå från gården när helst han får lust. O har en hund väl börjat så är det inte så lätt att få dem att sluta.


Kommentarer
Postat av: Anna

Förstår att du är trött efter en jobbarhelg, jag längtar inte direkt till jobbet och delade helgturer...

Är lite nyfiken på vilken hovis ni har och vad han tar för en verkning och skoning?

2010-03-29 @ 13:53:50
URL: http://minaungar
Postat av: Anna

Vi har Dogge som hjälper oss med hovarna, han o Stefan byter lite tjänster med varandra. Mina går oxå barfota, förr hade jag stora skodd men jag rider så sällan så barfota får duga.

Heter han möjligtvis Johnny din hovis? Honom hade vi förut, från Avesta. Långt hår i hästsvans.

2010-03-29 @ 17:43:52
URL: http://minaungar
Postat av: Anna B

Mina hundar har också svårt att hålla sig hemma om de går lösa på gården. Vilket bara inträffar om jag t.ex. är ute och fixar med hästarna eller liknande. Och så har jag även börjat släppa ut hundarna lösa direkt på morgonen, vid 6-tiden. Av någon anledning brukar de bara gå och skrota invid huset då (och skita mitt framför verandan!). En morgon såg jag t.o.m. att Sirius stod KVAR uppe på gårdsplanen och skällde på Kilgrens pojkar som gick till bussen! Om vi är vid stallet när de passerar brukar Sirius och Arkas springa och hälsa - eller om vi möter dem på morgonpromenaden. Men i sommar tänker jag verkligen få till någon sorts staket runt gårdsplanen...!

2010-04-02 @ 18:52:58
URL: http://trollmors.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0