Feng-Shui

Vill ni se min absoluta favoritplats i trädgården iår?

Den som jag bara behöver titta på för o känna mig lugn på nåt konstigt vis.

Antar att det har med Feng-shui o göra eftersom den är rund o temat cirkel återkommer i mönster på själva platsen också.

Låt mig presentera min stenrundelsrabatt.



Den har jag nog nämnt förut i bloggen tror jag. Men sak samma.... den är gjord över botten på en gammal pool som jag klippte sönder o la ut som markduk. Sen täckte jag runt om utanför med gammalt hö som jag kratta ur hagarna efter vintern. Det fungerade som effektiv gräskvävare o sen la jag på jord. Förra året var det här. Den är fortfarande inte färdig egentligen som ni också ser på bilden. För det står massor av grejer som inte ska stå där.

Men så fort jag går förbi o ser in mellan rabatterna så njuter jag för det är så fint.



jag låg en stund på gruset där inne idag o fotade blommor... de få som ändå orkade med att gro från fröna jag strödde i våras. O de perenna som blev upplivade av att det regnat i några dagar.

O jag blev så glad när jag upptäckte den här temyntan... jag trodde nämligen inte att jag hade nån sån kvar. Men troligen har den frösått sig från kompostjorden.

O snokörten är väl underbar? Tvåfärgad som den är.

Kommentarer
Postat av: Anna

Kul att du också hittade hjortron, jag gjorde sylt av mina igår kväll och vi har ätit glass med varm hjortronsylt nu ikväll, det var smaskens kan jag lova!

Vi ska nog plocka mer någon dag för vi lämnade många röda bär i skogen, men min mamma sa att de mognar efter om man lägger dem på en bricka men det hade ju inte jag någon aning om!



Fin rundel du gjort!

2010-07-27 @ 21:50:09
URL: http://minaungar.blogspot.com
Postat av: Anna B

Vilken fin stenrundel! Det var lite japansk Zen-trädgård över det hela...! jag kom att tänka på såna där bronsålderslabyrinter med stenlagda gångar - jag har alltid velat anlägga en sån (fast det ryms ingen på min lilla tomt).

2010-07-27 @ 23:18:21
URL: http://trollmors.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0