förmiddagsritt

Jag var riktigt duktig o tog vara på tiden när jag gick upp så tidigt. Jag fick nämligen för mig att ta ut Lilleman på en ridtur innan det blev alldeles för mkt bromsar i farten.

Vi tog en härlig skritt o travrunda o det tog ungefär en timme skulle jag tro att rida. Kollade inte på klockan när jag satt upp i sadeln o inte kollade jag exakt när jag hoppade av heller... men jag vet att jag var ute i två timmar o då hämtade jag ju hästen i hagen o borstade o sprayade o sadla o hade mig... o sen efter så stretcha jag honom o borsta o rykta igen. O smorde in på ställen där bromsar o mygg bitit honom för mkt.

Sen fick han gå i vinterhagen en stund o beta lite... det är mer gräs där än i sommarhagarna för tillfället... eller ja, gräset är högre iaf.

kollade på eniros kartsida där man kan rita o mäta hur långt det är o så och det var omkring 5½ km.
Sträckan stämmer inte exakt till 100% för jag red ut på ett gärde o tränade volter runt hösilagebalar o red mellan trånga passager o så.... jag tror han gillade det.
Så träningen blev rätt varierad. Grusväg, gräsvall, asfalt, o sandväg där vi tog en lång travsträcka. Två korta galopper för o öka pulsen på slutet innan vi skrittade av. En höger o en vänstergalopp.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0