Hosta, hö och filmsnack

Tänk nu står det så där totalt stilla i skallen igen.... jag kan INTE komma på nåt att blogga om alls.

Jag har iaf jobbat två dagar nu. Det är lite jobbigt för jag hostar fortfarande så hemskt illa mellan varven. Igår när jag var hos en tantalona så fick jag ett sånt där hostanfall där jag bara inte kunde göra annat än tokhosta.
Jag hostade o hostade o tanten fick för sig att jag spred massor av baciller genom att hosta i mitt armveck. Hon tyckte att jag skulle ta en bit hushållspapper o hosta i istället. Hmmmm

Nåväl, min hostattack gick över o jag kunde göra klart mina sysslor hos henne.

Igår var även min höleverantör hit med ett par balar hö till pållarna. Då passade Anna på att följa med. O det gjorde hon alldeles rätt i. Vi hade mkt att prata om. Synd bara att vädret inte var det allra roligaste - det blåste snålvindar o man blev fort genomfryssen.

Det såg rätt kul ut för jag o Anna gick att titta på pållarna medan Stefan lastade av o rullade in balarna på logen och Lilleman stod o tittade mot honom som om han mena på att det var alldeles fel. Höbalen skulle ju till honom o inte in på nåt jäkla loggolv.

De hade lilla söta Lilly med sig. Sötare unge får man väl leta efter. Men just igår var hon inte på sitt soligaste humör... men å andra sidan... vem tusan är glad o uppåt när man är förkyld?

Ikväll känner jag hur jag saknar min lille skrutt - Jonte myra - Johan. Han är hos en kompis o ska sova kvar där.... o just ikväll känns det himlans tomt här hemma... trots att övriga i familjen är hemma. Hoppas att det bara är jag som är löjlig o att han har det alldeles förträffligt där borta o inte längtar hem det allra minsta.

Vi har tittat på film här hemma ikväll.... Avatar blev det... jag såg tyvärr inte från början. Höll på att packa upp varorna från när jag var o handlade när Jerry drog igång filmen. Därför tog det mig lite tid att fatta vad den handla om....
Men man kunde tydligt se samhällskritiken.... subtilt inbakad... hur människan är en girigbuk som bara vill ha mer o som glömmer sitt ursprung. O hur de stora ledarna (USA) gör för att få det att verka som om motståndarna är "the bad guys". De talade om terrorister i filmen när invånvarna bara ville försvara sitt hemträd mot skövlingen.

Usch, även fast det bara är en fiktiv berättelse så kan man bli så illamående utav hur människosläktet är funtat. Ha o ha, inget ge o ta i samförstånd.... utan bara: jag såg det först - det är mitt.

Nåväl, slutet var väl ändå rätt förutsägbart....



Men se där... det blev några rader iaf.

Ha det så bra, må så grankott så hörs vi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0