Sjuk, utvecklingssamtal o lite hästsnack

Jag är fortfarande inte alls bra i min förkylning. Eller ja i min hosta kanske jag ska säga. Jag hostar så jag kiknar flera gånger om dagen. Men eftersom jag gick hem i torsdags från jobbet så har jag varit hemma i en vecka idag nu, så nu har jag "friskanmält" mig.

I förrgår var jag till stan o till apoteket för att införskaffa mig hostmedicin. Bisolvon skulle vara bra enligt arbetsmiljögruppen.
Arbetsmiljögruppen ringer upp när man anmält sig sjuk. O de ställer lite allmänna frågor sådär... frågor som jag många gånger kan tycka är helt värdelösa.... jag menar, vad ska de göra åt saken utifall jag INTE har alvedon hemma?

Nåväl, jag tänkte som så, ringer de o frågar hur jag mår så ska jag också redovisa e x a k t hur jag mår. Så jag redogjorde för hur jag får en känsla av andnöd o hur jag kiknar av hosta. Bisolvon var deras lösning. Nu har jag ätit det ett par dar o nja, inte vet jag om jag hyllar det till skyarna. Jag hostar ju iaf som en tok o slemlösande.....??? Tja?!?



Igår hade jag bokat in utvecklingssamtal med E's mentor. Ohh så givande (mja) samtal det blev.

Jag kan nånstans känna att hur vettigt är det på en skala att vara klassföreståndare till en grupp elever när man ändå ALDRIG träffar dem? En halvtimme i veckan på klassråd... o allt som händer på den stunden är att två lärare försöker få respekt genom att skrika o gapa åt horden med grabbar som inte håller käften.

Håhum..... kalla mig gärna dum men jag tror inte att saker o ting har ändrats från när jag gick i skolan o en person som man aldrig träffar kan man inte heller "respektera".
Jo man borde visa respekt för alla... oavsett relation till dem. Men jag tror att en grupp hormonstinna fjortisgrabbar INTE gör det bara för att två unga kvinnliga lärare säger till dem på olika arga sätt.

O det blir så fel för resten av klassen. Eller för klassen som grupp....

Men iaf... utvecklingssamtalet var det vi prata om.

Jag åkte dit. Fortfarande sjuk men hey, kände att avbokar jag detta så får vi nån skittid lååångt åt helvete framåt i tiden....

Arg var jag på fialotta E som tagit tidiga bussen hem för att hon slutade så tidigt. O därmed så struntade hon också i sin gitarrlektion.  Det var där skon klämde. Att hon dissade gitarren...

Läraren (som är jättetrevlig som person) hade inte läst igenom min dotters utvärderingar som ämneslärarna plitat ner..... dålig stil kan JAG tycka. Ännu mer viktigt när de träffas så sällan.
Det kändes som om vi hade kunnat gå dit. Hon frågat om vi fundera över nåt o vi svarat nej. Sen hade vi skrivit under papperet o gått hem....

Nu tog JAG upp den sak om i princip ALLA lärarna efterfrågat på behöver utveckla.... E's muntliga del på lektioner o läxförhör o bla bla.

Hon är ju tystlåten av sig.... o brås på både mor o far sin.
Ja den som känner mig idag kanske inte vet att jag inte alltid varit lika pratglad som jag numera är. Under alla år i skolan så var jag en tyst mus.... Men tyvärr kan sånt bli bakslag när det kommer till betygssättning.

E hade kunnat mörda mig med blicken tror jag.... oh så arg hon var på mig.

Kände dock att jag egentligen inte orkade sitta där för det snurrade i huvet på mig o jag hostade som en tok o på slutet kände jag mig rent febrig.




Nåväl, nu ska jag ta mig en liten hutt hostmedicin igen.... o se om den gör nån nytta... o sen lär jag väl ut o mata pållen åt E. Hon slutar tidigt idag o skulle få skjuts hem för sen ska de ut o rida hon o klasskompisen EW. Det tror jag blir bra.... Lilleman har stått i flera dar nu o har säkert massa spring i benen.
I helgen fick han agera ponnyridning då grannen är stödfamilj o kom över med knoddarna en kort stund.

Småskruttarna fick också agera ponnyridning o det var hemskt nyttigt för dem med lite social träning. Ungarna ledde varandra runt runt på Texas ända tills han protestera o gjorde  några krumsprång.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0