Lägg ägg

Apropå äggsång som jag skrev om igår. Jag fick en kommentar av Eva Trillian som gjorde att jag kände mig nödgad att leta fram en film av hur det låter. Jag har ju inte filmat mina när de kacklar men kanske att jag gör det rätt vad det är och lägger ut på instagram. Om jag har mobilen till hands och är ute och kommer ihåg det. 
 
Kommentaren löd: "Mest fascinerade info på länge: Hönor har en äggsång? :) Häftigt! Säkert en som bara invigda känner igen och antagligen individuell för alla hönor ;) men ändå coolt!"
 
Som svar på Evas kommentar så ... Nja, jag vet inte om jag isåfall är tillräckligt invigd för att kunna särskilja en höna från en annan men en del kacklar bara när ägget är lagt och så är det bra. Andra kacklar när de tänker lägga ägg, lite medan de lägger och sen en lång stund efter de lagt ägget.
 
Jag brukar skoja och säga att de sjunger "jag har lagt ett ÄGG, jag har lagt ett ÄGG" och de andra brukar haka på och sjunger då såklart i andrastämma "hon har lagt ett ÄGG, hon har lagt ett ÄGG. Fast för det mänsliga örat låter det mest "kakaka kaKAAA kakaka kaKAAA"
 
Jag kan ju säga som så att den här hönan på filmen kacklar bra mkt mjukare och lågmält än vad mina brukar göra. De sjunger så det hörs till grannen tror jag. ;) Iallafall gör tuppen det. Det är alltså inte hönan i filmen som är hönan som la ägget i gårdagens inlägg. För att parafrasera tv-serien Bullen på 90-talet.
 

Kommentarer
Postat av: Eva Trillian

"Även om ni inte tror det har jag ändå lagt ett ÄGG - om ni inte tror det har jag ändå lagt ett ÄGG" :)
Stoltheten går det ju inte att ta miste på!
Fortfarande väldigt häftigt! Tack!
Och tack för länken *tummenupp:ar*

2017-05-10 @ 13:12:44
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0