Så gick en dag igen

Om jag var trött, seg och ur gängorna igår så hade det runnit av mig lite till idag. 
 
Jag stängde dörren till sovrummet så ingen katt kunde komma in. Orvar, speciellt, ska upp i ansiktet och peta flera gånger och han väcker mig. Jag kände att jag behövde sova ostört. Jag vaknade faktiskt till innan sonen kom och väckte mig för den sedvanliga skjutsen till bussen. Är jag hemma så skjutsar jag liksom. 
Sen kände jag mig hyfsat pigg så efter att ha fixat med djuren och duschat så höll jag mig kvar i vaket tillstånd istället för att lägga mig en stund till o vila som jag hade planerat. För sen skulle jag till stan och träffa en sköterska för samtal. 
Samtalet gick bra även om tiden rusade väldigt snabbt. När jag skulle åka från parkeringen fick jag se de här som hade middagsslummer på en stubbe. De rörde inte en fjäder fastän jag backade rakt mot dem. 
 
Sen en snabbis in på återbruksladan för att se om jag skulle hitta nåt fynd. Det blev två rostfria matskålar för en femma styck. Jag vet inte hur de tänker vid prissättning för det fanns ännu en lika stor och i samma modell som det stod 20:- på. Då kan jag ju lika gärna köpa en sprillans ny känner jag. För det var ingen stor skål vi talar om. 
 
Efter ett besök på ica så åkte jag hem och jag kände mig fortfarande hyfsat pigg. Rätt vad det var när jag höll på och skrotade runt på gården så hörde jag ena dvärghönan börja kackla äggsången och tuppen föll in i andrastämman. Jag fick se hur hon kom spankulerandes från komposthögen och mycket riktigt ... när jag kikade så hade hon startat en äggömma i riset.
Jag sållade jord från en igenvuxen stenspiral jag byggde för några år sedan och nu ikväll i det allra sista ledljuset så kunde jag börja hälla tillbaka hyfsat ogräsfri jord på en bädd av halm i en pallkrage och i en ny lite mindre stenspiral. Tyvärr var det inte ljus nog att fota så bildbevis kanske kommer i morgon på det. 
 
En stund på kvällningen kom exet över också och fick middag och sen hjälpte han mig att klyva reglar till ett nytt projekt jag fått för mig att jag ska göra. 
Han tyckte inte att jag skulle hålla på med att klyva tvåmetersbitar för mig själv. Och det kan jag ju hålla med om att det underlättar om man är två. Och så lånade han hit brorsans kap- och gersåg så vi kunde såga själva bottendelen i vinklar.
Jag tror att det kan bli jäkligt bra. 
 
Vad det ska bli? Mmmm sug på den en stund. Jag ska fortsätta såga till bitar till projektet i morgon om vädret tillåter. 

Kommentarer
Postat av: Eva Trillian

Mest fascinerade info på länge: Hönor har en äggsång? :) Häftigt! Säkert en som bara invigda känner igen och antagligen individuell för alla hönor ;) men ändå coolt!

Svar: Nja, jag vet inte om jag isåfall är tillräckligt invigd för att kunna särskilja en höna från en annan men en del kacklar bara när ägget är lagt och så är det bra. Andra kacklar när de tänker lägga ägg, lite medan de lägger och sen en lång stund efter de lagt ägget. Jag brukar skoja och säga att de sjunger "jag har lagt ett ÄGG, jag har lagt ett ÄGG" och de andra brukar haka på och sjunger då såklart i andrastämma "hon har lagt ett ÄGG, hon har lagt ett ÄGG. Fast för det mänsliga örat låter det mest "kakaka kaKAAA kakaka kaKAAA"
Kalla mig M

2017-05-10 @ 05:41:15
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0