juggle struggle

Jag känner mig som en elefant som balanserar på den berömda spindeltråden. Men jag vet inte om jag tycker att det är så roligt direkt.
 
Det är inte så roligt när jag inte ser något skyddsnät under och spindeltråden befinner sig högt upp i luften. 
 
Två dagar med vardera 5 timmar jobb. 
 
Gårdagens bekymmer bloggade jag om i förra inlägget. <--- klicka för att komma direkt dit.
 
 Det sista jag gjorde innan jag åkte hem igår var att kolla dagens planering. Tror ni det var samma lika planering när jag kom till jobbet idag då? Nä, tänk för det var det inte. Rubbade det mina cirklar? Ja, tänk för det gjorde det.
 
Jag bet i det sura äpplet och gjorde förhoppningsvis vad jag skulle. Ja jag skriver förhoppningsvis för helt ärligt har jag inte hundra koll. 
 
(klicka på bilden för att se hela seriestrippen med en relaterbar twist)
 
Såå många gånger har jag förklarat hur illa det är. Hur beroende jag är av att kunna bara jobba utan att behöva tänka, utan att behöva stressa. Utan att behöva fatta en massa snabba beslut på egen hand. Av att kunna veta att jag på armlängs avstånd har en back-up jag kan lita på. 
 
Jag vet inte hur många gånger under de här två dagarna som jag har setat i jobbarbilen med tårarna brännandes i ögonvrån och paniken lurandes strax under ytan.
 
Jag ramlade in i slutet av arbetsdagen på lokalen med tre minuter till godo som min kollega sa. Hmmm, mmmm fast jag har inte mailat den här än, sa jag och viftade med inköpslistan från en brukare.
 
 När jag väl hade fått göra det och mailat samordnarna och chefen om hur jag har upplevt den här arbetsveckan så hade en hel timme gått. 
 
Jag kände mig gnällig och obekväm när jag författade mailet. Krävande och bitterfittig med frökenfasoner.
 
Döm själva:

Hej

 

De här två dagarna har varit lite röriga för mig. Dels strulade intraphone för mig i går onsdag. Det visade sig vara appen som behövde uppdateras men före det så segade programmet  och vägrade skicka iväg mina loggningar samt att låta mig kolla bakåt om det fanns viktig dokumentation att läsa.

 

Sen till det andra ”problemet”. Jag hade N.N's lunch onsdag, inplanerad med start 5 minuter innan köket stänger och tar bort maten. Besöket innan var beläget i S-hed (6 km ifrån Vfbo)med en sluttid 15 min innan N.N's lunchhämtning. Av olika anledningar blev jag sen ut ifrån det besöket med 8 minuter.

Idag torsdag: 2 stycken för mig nya brukare där jag inte visste exakt var de bodde mitt ute i ingenstans. Min intraphone vill inte samarbeta med mig och visa vägen via gps. Vet inte om det är/ska vara så numera men pga min stresskänslighet klarade jag inte heller av att aktivera gps:en utanför intraphone heller. Jag fick köra dubbelt med min egna privata telefon och surf för att få en vägbeskrivning.

 

Nu har jag lyckats jobba över med en timme pga att jag dels mailat X.X's inköpslista till Ica då det är svårt att nå dem per telefon, och dels för att jag nu mailat detta.

 

Jag förstår att det är svårt att helt och hållet anpassa jobben utifrån mina nuvarande förutsättningar men det känns som att den här veckans planering var utformad för att maxa mitt stresspåslag. Jag har haft flera rejäla black-outer där min hjärna stängt ner. Bland annat klarade jag inte ens av att förklara för kökspersonalen att jag hade glömt matkupongen vi byter mot en matlåda kvar på lokalen.

 

Även om jag inte arbetar många procent för närvarande så vågar jag gissa att även det lilla jag jobbar är något värt när det är brist på vikarier och vi får beordra in varandra för att få ut jobben. Därför vore det ju såklart allra bäst om jag kunde få känna att jag fixar mina jobb utan att klappa ihop.

 

Nu är den här arbetsveckan slut för min del och jag ska åka hem och ladda mina batterier inför nästa veckas utmaningar.

 

Med Vänlig Hälsning

M


 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anki

Nej du är inte gnällig, men när de ska börja förstå hur det känns när man kollar planeringen och sen vet verkligheten är nog när chefer kommer ut i verksamheten. När de får planeringen i handen och ska stressa mellan varje brukare samt kanske vara kissnödig, hungrig eller törstig däremellan.. Då men kanske vara då de börjar förstå varför personalen blir sjuka.. 😠 Innan dess har de ingen förståelse alls, utan tycker man ska jobba och stressa ihjäl sig, samt inte ha ett privat liv.
Styrkekramar 💕

Svar: Det känns som att det lär vara högre upp som de ska ut i verksamheten. Cheferna gör nog så gott de kan. Men som min kollega som fick kastat tillbaka att vad gör vi i gruppen för att minska sjukfrånvaron. Hmmm ja .... vi är för snälla helt enkelt. Vi borde fungera mer som karlar o inte ha ett samvete. Då kanske vi slapp sjukfrånvaro pga stress o utbrändhet.
Kalla mig M

2016-12-01 @ 21:30:44
Postat av: Marianne

Alltså du har ju en sjukdomsbild där man INTE klarar stress och ändringar i planeringen, att själva ändringen i sej själv är en stress....Jag förstår inte hur vissa arbetsgivare tänker....man kan ju inte direkt säga att de verkar för en bra arbetsmiljö och att du ska kunna bli frisk och komma tillbaka på heltid.
Gör att du ska förstå att jag verkligen vill hur du har det ska jag berätta vad som hände mej idag...vi skulle duka till fest, jag hade planterat hur norden skulle stå och sambon sa att vi skulle vända allt...alltså spegelvänt...och jag satte mej bara ner...blev superstressad och förstod inte alls hur jag skulle få ihop det...
Varenda litet steg från det planerade kan ge panik....
Jag tycker inte du är tjatig, jag tycker arbetsgivaren ska intresserad dej och försöka förstå hur personalen mår, och då måste man ju berätta

Svar: Tack. Närmsta chefen förstår. Har själv varit där. Men samordnaren (den som planerar jobben) verkar inte fatta o förstå. Inte bara jag som drabbas av idiotplaneringar men jag ÄR som sagt känsligare. Chefen har semester denna veckan så hoppas hon läser först mailet o sen lusen av planeraren. Typ så iaf.
Kalla mig M

2016-12-02 @ 17:02:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0