M som i måndag

Sista semesterveckan inledd. 
 
Börjar med sol. Även om molnen är många och stundtals stora. Tog min frukost ute. Bästa sättet att starta en sommardag på. Ledig, fint väder, lugn o ro att äta frukosten ute och kanske ladda batterierna med lite sol. Försöka få lite annan färg än likblek. Odla en och annan fräken. Fylla upp D-vitaminlagret.
 
Apropå mitt förra inlägg. 
Jag har försökt rannsaka mig om de där känslorna av utanförskap. Kanske att de kom när jag på lekis fick kastat i ansiktet av den jag trodde var min bästis att hon lekte minsann bara med mig för att ingen annan ville leka med henne. 
 
Eller alla de där gångerna i skolan när man stod kvar bland de sista, avskrapet, när det skulle väljas lag. Hur en sån utstuderad form av mobbing kunde få tillåtas av lärarna är för mig obegripligt idag som vuxen.
 
Eller alla andra gånger i skolan där man skulle välja och väljas. Grupparbeten, bänkgranne, gå två och två på raka led ... 
 
Jag hatade det. H A T A D E
 
Ångesten. Klumpen i magen.
 
Jag bytte dessutom klass och skola i årskurs 2. Gjorde inte saken bättre. Alla grupper var redan gjorda. Jag fick försöka hänga med på nåder. Men jag var femte hjulet. Ständigt. 
 
Och en av de "coola" killarna hade från dag 1 bestämt sig att jag var nån att reta sig på. För att jag var född en dag före honom tydligen. Fick jag veta flera år senare att det var nåt han störde sig på. Ja jo, man väljer ju sin födelsedag. Eller inte. 
 
Nåja. Nog om det. Nån dag ska jag väl ha kunnat lägga det bakom mig. På riktigt. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Du och jag har många liknande erfarenheter och demoner, det har vi ju konstaterat tidigare, jag samlar också på de fina stunderna, lägger in i minnesbanken och tar fram ibland. Det dumma är förstås att de inte riktigt kan tränga ut de tråkiga och hemska minnena.

Svar: Fick en tår i ögat och en klump i halsen direkt. Ja tyvärr sitter minnena så fast rotat att det är lögn i h-vete att sudda ut. Ärren bleknar men de finns där. Och skaver. Ibland.
Kalla mig M

2020-07-26 @ 10:39:21
URL: http://marresmams.blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0