torsdag

Usch en sån dag.
 
Det började redan i natt. Eller ja, tidigt som f-n i morse med mensvärken från helvetet. I fyrataget nånstans kravlade jag mig ur sängen och ner i köket för att leta fram värktabletterna. Två alvedon och en rejält uppvärmd vetekudde senare gick jag och la mig igen och försökte få lite mer sömn eftersom det var jobbdag på G. 
 
När klockan ringde så hade det inte blivit ett endaste dugg bättre med värken. Men jag ramlade ner i köket och petade i mig en diklofenak också och tog lite varm choklad och en knäckemacka med kryddost på. O så förberedde jag mackor att ta med till jobbet. Lagom tills det var dags att åka så hade värken stillat sig lite. Men jag upptäckte när jag kom fram till jobbet att jag hade åkt ifrån mina mackor som låg så fint kvar på köksbordet och väntade i sin plastpåse. 
 
Jag hade saftsoppa att värma till second breakfast men iom att jag tog det så glömde jag av att ta kaffe istället. 
 
Jag hade sån stor lust att bara vända och åka hem igen när jag väl var på plats. För inte nog med att jag hade kramper i magen så blödde jag så mkt att det kändes omöjligt att kunna genomföra mina jobb utan att riskera att blöda igenom innan jag hann komma till en toalett och fräscha upp mig mellan varven. Då snackar vi nånstans mellan en och två timmars intervall. Jag var tacksam att jag hade jobben i närområdet så jag faktiskt skulle kunna skynda mig in till lokalen om det skulle behövas. 
 
När det väl var lunchrast så började plötsligt brandlarmet gå. Då hade byggarbetarna lyckats utlösa larmet trots att larmen skulle vara avstängda i den delen av byggnaden. Tydligen var ett av rummen inte avlarmat och det var kopplat att höra till vår del av byggnaden som vi i hemtjänsten har. Vi såg ut som fågelholkar allihopa eftersom vi satt där och vilade efter maten när larmet började ringa och ingen av oss hade sett tillstymmelse till nåt som skulle kunna utlösa larmet. 
 
Eftermiddagen blev också en enda lång räcka av förseningar men jag lyckades väl trixa ihop det så det bara blev 45 min för sent innan jag kunde byta om och få åka hem. Kul att avsluta den allra första långa arbetsdagen med tvättstuga och en entimmes städ. Nåja, det var en lätt städ och jag fick kaffe och kaka mitt i så jag stod ut. Men huvudvärken var redan på plats. Och den har hållit mig sällskap hela kvällen. Den är närvarande nu med och jag har tagit en till diklofenak men jag är rädd att det är migrän och att den inte tänker ge sig så lätt. Så nu ska jag bara natta djuren och sen nattar jag mig själv. Och hoppas att John Blund skyndar sig förbi med stora gruspåsen. I morgon är jag ledig iaf. Ha-le-lu-ja
 
Apropå haleluja så fick jag post från morsan häromdan. Jag har inte orkat öppna det än. Syrran hade också fått och hon hade öppnat och läst sitt. Det gjorde inte direkt att jag blev så mkt mer taggad att öppna mitt. Tssss
 
Nä, nu säger jag nattinatt med en bild från i morse som jag tog när jag var på väg till jobbet.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag älskar den här ladan och hur den står där för sig själv med en liten klunga av träd. Det är alltid vackert att åka förbi där.

Kommentarer
Postat av: Marianne

Fy farao för såna blodbad...stackare, jag har haft liknande, inte värk, men knappt kunnat lämna toan.

Hoppas du slipper migrän, att du kan ha nytta av din lediga dag, och inte ligga som halvdöd och inte orka något.

Sv: Hon hade sin egen nyss omstoppade sadel förra veckan, så jag begriper inte heller varför den var bytt....jag reagerade på färgen men tänkte att jag kom ihåg fel och inte förrän vår instruktör sa att sadeln var bytt insåg jag det...

Svar: Det blev en rejäl sovmorgon iaf men har sovit oroligt inatt pga dtömmar o katter i sängen. Hoppas också att jag får nåt ut av dagen mer än sova.
Kalla mig M

2018-02-15 @ 22:46:27
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: Bea

Men snälla vännen :( Ja, du jag kan relatera till det där med mensen. I vår släkt (mammas sida) får vi kraftigare mens när vi kommit upp i ålder och kraftigare smärtor (Morsan körde buss och hade dubbla nattbindor. Tur vi bodde alldeles vid ändhållplatsen, så hon kunde springa in hemma efter varje runda). Jo, jo... några år efter sonen var född så sällade jag mig till skaran.
Sen fick jag även ytterligare besvär, med mens varannan vecka... Men ingen hjälp :( Tills jag åkte och satte mig vid kvinnokliniken och sa: JAG SKA HA...! Skaffade minipiller och slutade direkt blöda varannan vecka + fick knappt mens månaden efter. Och månaden därpå samt framöver INGEN mens alls :)
Hoppas det känns bättre idag <3 Kramiz

Svar: Jo jag skulle kunna käka pillet eller ta en hormonspiral men jag är lite anti-hormoner sen jag tog en p-spruta o allt tippade o jag mådde skit. Skulle inte komma ihåg o ta heller så.
Kalla mig M

2018-02-16 @ 09:23:18
URL: http://beabus.blogg.se
Postat av: Marie

Åh! Hoppas din fredag har startat mycket bättre och att den förblir bra också!

Svar: Jag tog sovmorgon. Skulle nyss ta kaffe i soffan med datorn framför mig på bordet. Lyckades såklart vicka ut hela koppen på bordet. *suck* så mja, än så länge går det sisådär med dagen 😉
Kalla mig M

2018-02-16 @ 10:34:12
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: Stina

Men sök hjälp på kvinnokliniken! Dom kan säkert hitta något som passar dig! Det skulle kunna vara så att du har endometrios och det kan plötsligt blir ännu värre - det blev det för min syster, så riktig mens med svår värk kan bli ännu värre!

Svar: Jag tror att det blev en svår vända med smärtan för att jag sköt upp mensen en vecka med piller iom resan.
Kalla mig M

2018-02-16 @ 22:27:46
Postat av: Marianne

Jag minns att jag också drömde massa konstigt under dessa dagar....men sov aldrig längre stunder för behövde ju upp och byta trots dubbla skydd

2018-02-19 @ 14:22:48
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0