Mest bara massa höns

De där hönshjärnorna alltså ...
 
Häromveckan bestämde sig ju fluffiga Hedemorahönan för att hon ville ha smått igen. Sagt och gjort, hon fick 11 ägg att ligga på. Men eftersom de andra hönorna prompt ville värpa typ under henne så gjorde jag iordning en ny värpgrop åt dem och lät några ägg ligga kvar som visningsägg så de skulle fatta vinken. Ja nog fattade hon vinken alltid. Igårkväll låg det två surhönor i varsin värpgrop. 10 ägg hade höna nummer två och jag tänkte att va sjutton ligg på dem då. 
 
Idag när jag kom hem från stan så skulle jag märka på äggen för jag hade ju ingen penna med mig ut igårkväll. Ja då var där inte längre 10 ägg utan 12 ägg under henne. Men nu är de uppmärkta iaf så inga fler ägg kommer att få läggas kvar där under. Första surisen hade också lyckats få ett ägg till så alltså låg de på 12 var. Haha men nix hon har ju legat så många dagar att det skulle bli en stackare som blev kvar när hon gick av de andra. O visst skulle jag isåfall kunna lägga under det under den andra hönan men näe. Det ägget blev uppmärkt som redägg i nästa värpgrop. Haha då vet jag iaf vilket ägg som är gammalt ifall nån mer tänker sig ha smått nu till hösten. Jag hoppas att det blir många hönor nu när jag redan har typ 11 tuppar dårå. Jag lös några av Hedemorans ägg igår och det verkar vara tillväxt i dem. 
 
Efter mitt besök hos sköterskan åkte jag förbi granngården och köpte hem mer djurmat. Nu hade de fått hem havre igen så jag kan dryga ut fodret åt de där matvraken. 
 
Och sen tog jag en sväng förbi vanliga affären igen också. Och är det nånstans man träffar folk så är det på affären och inte hemma i grannskapet där vi faktiskt bor. Fast det kan ju bero på att vi alla bor utspridda i skogen lite här och var. 
 
Jag sprang på ungarnas dagmamma o så blev vi ståendes en stund och pratade. Och medan vi stod där så passerade fler ortsbor. Haha ja jag säger då det. 
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Så kul med ägg :D

Svar: Ja fast när de väl ligger och ruvar så värper just de hönorna inga mer ägg på ett tag. De vill ju ha bebisar och det tar 3 veckor och sen ska bebisarna växa upp så minst 8 veckor utan ägg från dessa två damer nudå. Tur att jag har fler äggläggare.
Kalla mig M

2017-09-19 @ 16:12:47
URL: http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0