Bara en massa fågel

Jag åkte till min kompis idag och hämtade hem två små humlor. Nej vaktlar såklart. Men de är ju inte mkt större än humlor. Tänk att på 6 veckor går de från yttepytte till att vara könsmogna och redo att göra nya små humlor. Helt sinnessjukt egentligen om man tänker på det. 
En vaktelkyckling är bra mkt mindre än en dvärgkyckling. Så lika men ändå så olika. Och de är ganska precis lika gamla. 
Den gula var först ut. Tyvärr blev de ju bara två. 
 
Sen var det ju ett gäng ägg från mina höns. Men de kycklingarna ska hon ha kvar själv.
Den här svarta med pingvinteckning liknar den som kläcktes under min höna för snart en månad sen nu då. 
Min för en knapp månad sen och här nedan idag.
 
Nästan alla har fjädrar på fötterna. Så lite sabelpoot är det i dem nästan hela högen. Och chans på blommiga höns.
Den här svarta kommer ur ett grönt ägg och är från min grönvärpare. Jag var osäker på om det skulle vara något i det ägget då hon är så bossig och inte låter sig bli påstigen hursomhelst. Det var bara islandstuppen som inte frågade om lov utan sprang över halva gården för att få tag på henne. Och här är resultatet. En svart skönhet med trolig rosenkam. 
Och så var vi och hälsade på de tre gynnarna som fick flytta hem till henne när hennes kläck gick åt skogen och bara ett ägg var befruktat.
Är hen inte vacker så säg? 
Ja, chansen att den här individen hinner växa upp till en stor och ståtlig fågel ökade ju markant när den fick flytta till henne iaf. 
 
Jag är glad att hon ramlade ner i hönsträsket. För hon är minst lika (om inte mer) nördig som jag och det är så kul att ha en riktigt nördig kompis att snacka fågel med. 
 
Hennes sambo var bra imponerad av de små vaktelbäbisarna så jag ger mig tusan på att inom ett år så har de också vaktlar. Haha speciellt som hon lovat att kläcka fram fler åt mig vid tillfälle.

Kommentarer
Postat av: marianne

Men så söta, det dumma med vaktlar är att de måste vara instängda....annars hade jag nog haft ett gäng.
De där lite äldre kycklingarna....de är inte så söta medan de håller på att bli vuxna...spretiga och raggiga, jag har fem stycken, 75 % CL och denna gång tror jag faktiskt det är fem hönor...det skulle vara kul

Svar: Mmmm det är verkligen det dummaste med vaktlar. För de är mysiga fåglar att ha omkring sig annars. Älskar deras läten när de är nöjda och belåtna. Liksom kurrar och små pipläten. Kompisen tyckte också att deras läten var urgulliga. Hoppas du har sån tur att det är hönor hela högen
Kalla mig M

2017-07-04 @ 21:28:10
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0