Ja jäklar...

... en sån dag på jobbet
 
Det började redan i morse med att L försov sig till jobbet och E hade redan hunnit prata med nattpatrullen när jag kom. En av våra brukare hade larmat om att h*n hade vaknat upp utomhus och allt var i en enda röra. När np väl kom dit så låg h*n o sov och allt var på sin vanliga plats.
 
Sen ringde en anhörig till en annan brukare o sa att den brukaren ringt till honom och sagt sig inte kunna röra sig. Så ville vi möjligen åka dit först o kolla läget innan den anhöriga skulle hinna anlända. 
 
L kasta sig i ena jobbarbilen och for iväg men kom lika snabbt tillbaka för det var punka på bilen. Byta bil o sen iväg igen.
 
Själv höll jag på att köra fast på den där förbaskade vägen som de håller på att förstärka innan de sen ska asfaltera den igen. 
Häromdagen körde en timmerbil fast i grusvällingen (sabla regn) och nu var det mer än lovligt moddigt o roddigt. Och det ska ni veta, när JAG har hjärtat i halsgropen o tycker att bilen kastar för mkt okontrollerat hit o dit så då ÄR det så.
 
Sen gick väl några timmar utan några större missöden... E höll på att få ett riktigt bottenskrap vad gäller blodsockernivå eftersom fm inte innehöll nån form av fikarast öht.
 
Sen efter lunch kom E in igen o sa att bil nummer två hade punka. Den första hade L engagerat sin man att byta däck på men den här tog vi tag i själva. Två snurriga brudar och en manlig vikarie som aldrig bytt däck på en bil förut. 
Trots att vi två tjejer i teorin VET hur man byter däck så lyckades vi nog med alla kapitalfel på en o samma gång. Vi skyller på stressen för nog har både jag o E bytt däck förr.... hahaha men killen har iaf fått lära sig hur man byter däck och hur man inte gör när man byter däck. 
 
Jag hade pga att den orörliga brukaren åkte in fått lite tid över och passade på att åka in till stan för o dels tanka den bil som hade minst soppa kvar i tanken (vårat tankkort har passerat kreditgränsen för denna månad så det är in på OK som gäller) och så hämtade jag med två stycken "däck på burk" på samma gång. Vi konstaterade nämligen att av fyra jobbarbilar så har tre av dem redan reservdäcket monterat på plats. Det är en hel lång dag kvar på helgen innan några däck kan bli lagade på riktigt.
 
Sen lyckade jag att bli bjuden på fika hos en som ska fylla jämnt i dagarna... och det tackar man inte nej till... 
 
Men hörrni, vad är oddsen för att man sen ska få frågan om man vill ha fika hos nästa brukare också?!?
 
DET är inte varje dag det händer... speciellt inte kvällstid.
 
 
 
Nu ska jag alldeles strax göra kväller för imorrn är det på't igen vid 7.00
 
ska bara (som Alfons Åberg sa)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0