Dan före dopparedan

Jag sitter här och känner faktiskt för första gången på väldigt många år, kanske för första gången sen jag blev lite större, att det är helt okej med jul.
 
Såhär dags brukar jag stressa runt och ha ångest över allt som är kvar. Över tiden som rusar fram och obönhörligt lägger sekund till sekund, minut till minut.
 
Iår är huset någorlunda iordning. Jag bryr mig inte om de bitar som är kvar. Maten är fixad och klar. Paketen är inte alla inslagna men tillräckligt många för att jag ska känna lugnet. Faktum är att vi inte köpt så många paket alls iår. Många av de vi brukat byta klappar med har vi iår struntat att byta med. Det är ju ändå bara en massa pengar som byter ägare fast i form av grejor som man ändå inte alltid önskat eller är i behov av. Ungarna kommer att få några paket imorrn men iom att Londonresan tog mkt av min energi och fokus så har vi inte gjort så mkt där heller. De ska istället få beställa nåt över internet som de själva är med och väljer. 
 
Och jösses så mkt vikt från ens axlar som kunde försvinna. Så mkt oro och nervösa fjärilar i magen som inte behövde vara där. 
Jag är helt förbryllad och glatt överraskad.
 
Julen brukar mest bara få mig väldigt nedstämd och göra att jag känner mig värdelös och bortglömd.
 
Att jag för andra året på raken dessutom varit så smart att jag lagt in om semester veckan FÖRE jul och inte i mellandagarna som de flesta andra verkar fokusera på, har gjort att jag kunnat hinna med här hemma trots att jag inte gjort många knop per dag.
 
Faktiskt tänker jag nog fira min nyfunna inre julefrid med lite glögg. Kall i ett snapsglas som jag tycker om den.
 
Jag önskar er alla en fridfull jul. En jul utan stress och utan ångest. Fylld med glädje och gemenskap.
 
Snart ska jag också natta hästarna. De ska få lite extra gott ikväll eftersom det är natten inför julafton. Äppeljuice i vattnet och äpple och morot att mumsa på. 

Kommentarer
Postat av: Helen

Semester veckan före jul låter som en bra ide men tyvärr skulle det inte funka för mig :-( Här blev det jobb rakt in i kaklet, för att kunna gå hem i hyfsad tid i fredags blev det till att ta med sig jobb hem - jobb som jag sen satt och gjorde vid två-tretiden natten mot julafton... Att sen jobba julafton och gå till jobbet med förhoppningen att allt var under kontroll och mötas av en telefonsvarare som blinkar rött = två sjuka, all planering åt skogen... Nåja, jag behövde bara jobba till kvart i elva och sen började min julafton :-)Ibland skulle jag önska att en del arbetskamrater kanske hade en något högre arbetsmoral...

2012-12-26 @ 09:09:12
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0