Villfarelse

Jag är med i olika grupper på facebook. Allt i från hönsgrupper, inredning till köp- och säljgrupper och språkpoliser. Nyss slängde någon in en fråga om äggfärg för hon hade fått lära sig i en matgrupp att vita ägg kommer från vita hönor och bruna ägg kommer ifrån bruna hönor. Så enkelt är det ju inte. Jag trodde också på det, när jag var liten och inte hade lika mycket onödigt vetande som jag har idag.
 
Och så kan det väl kanske få vara då. Personer som köper sina ägg och är nöjda och glada bara de smakar gott kanske inte bryr sig i vad hönan hade för färg på sin fjäderdräkt. Men jag tycker att det är galet illa när en äggproducent går ut med villfarelsen att det är på det här viset. Min gökfärgade blandhöna Ebony värpte ju militärgröna ägg och förvisso blänkte de svartvitrandiga fjädrarna lite i grönt och blått men borde inte äggen ha blivit randiga om det var så enkelt?
Ebonys ägg var dessutom turkost blåa på insidan av skalen. Precis som alla blå, turkos och gröna ägg är. De bruna har bara sitt färglager utanpå liksom. 
 
Vad kan man annars pyssla med en lördagsafton än att få nörda loss med sitt onödiga vetande och likt Sheldon Cooper få utbilda de obildade. Haha
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne cargus

Läste också det där häromdagen, det är väl egentligen reklammänniskor som designar äggkartonger och dom kan tydligen inget om vad som ligger i :)
Den frågan kommer upp med jämna mellanrum i dessa grupper och svaret att det är gröna hönor som värper de gröna äggen kommer likaså...
Jag har ju numer två CL tuppar och väntar varigt på att deras avkommor ska börja värpa vackra gröna ägg....men det lär dröja för jag har inte kläckt några ägg sen tupparna blev könsmogna haha

Svar: Haha ja man lär ju faktiskt ta fram avkomma först innan man kan börja sukta efter äggen ;) iaf om man enbart har roliga äggfärgsgener på tupparna. Men för att återgå till ämnet så i skolan ska ungarna ha källkritik o dubbelkolla alla sina fakta de skriver i skolarbeten. Reklammänniskor borde också använda sig av lite faktakoll innan de börjar layouta hej vilt.
Kalla mig M

2017-01-22 @ 17:08:54
URL: http://marresmams.blogg.se/
Postat av: Marianne

Precis men med tanke på vissa journalisters grammatikkunskaper blir jag inte förvånad över dessa saker heller...

2017-01-23 @ 22:01:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0