Söndag

Jag tog en cykeltur med fjanten.. Packade picknick och drog iväg på en svampletartur. 
 
Tyvärr verkade andra ha gått samma stigar som jag för jag fann spår efter att kantareller hade plockats. Fann några ohittade exemplar men inte mkt.
 
Valde en plats i solen med ryggen mot en tall för min paus.
Passade på att jorda mig och alltså åkte skor o strumpor av och jag borrade ner fötterna i mossan en stund och så bara satt jag så och kände hur mina fötter ville slå rot nästan. 
 
Innan jag for iväg på min cykeltur så hörde jag förtvivlade pip från en Igenvuxen rabatt. Tistlar och nässlor har invaderat. Jag försökte bana mig en väg in och fann en höna som helt sneaky har ruvat 3 meter från min ytterdörr och jag inget märkt. 
 
Hursomhaver. Pipandet kom från en kyckling som hamnat utanför hönans värmande dun. Och dessutom låg den blöt och upp och ner. Den hade inte klarat sig länge till. Nu petade jag in den under mamma höna och det verkar ha gått vägen. 
 
O så har jag ju hönan på hyllan i garaget men vettetusan om det blir nåt. Hittade en i hönshuset nu också. Och en som tydligen lagt sig under en skrotbil. Jäkla tokhönor. 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Haha...hönsen tar över din gård, här blev de bara de fyra i början på sommaren, varav två är kvar, sen de två små som kom under min semester. Det passar bra eftersom jag ska minska ner antalet.

Svar: Ja men tyvärr decimeras de små rätt hårt. Av de 23 jag hade i hästboxen är typ 8 kvar. Ingen aning var de andra tagit vägen. Gissar katten eller råttor för hittar inga små kroppar heller i ströet.
Kalla mig M

2018-09-04 @ 11:38:42
URL: http://marrresmams.blogg.se
Postat av: Marianne

Å så sorgligt, men det är ju naturens gång, äta eller ätas.
Tycker det är lite skumt att katten får tag på kycklingar, ingen av mina katter har ens varit i närheten av dunisarna, de har alltid haft respekt för hönsen, och Leo gick omvägar de sista åren.

2018-09-09 @ 20:30:40
URL: http://marrresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0