Måndag

Helgen kom och gick och jag uppdaterade inte bloggen. 
 
Ja på lördagen gjorde jag inte så många knop mer än gick ner o matade katten hos farsan. 
 
På söndagen (ja igår alltså) tog jag en redig sovmorgon. Jag behövde nog sömnen för sen somnade jag och sov middag en sisådär tre timmar på eftermiddagen också. Kändes på lördagskvällen som att jag hade en förkylning på G. Vet inte om jag lyckades vila bort den eller om den bara lurar i vassen o väntar på bättre tillfälle att slå till. 
 
Det hann bli mörkt innan jag kom mig för att gå ner o mata den där kattstackarn. O inte långt efter att jag hade kommit hem så fick jag ett meddelande att jag hade ett nytt meddelande i röstbrevlådan. Det var farsan som var orolig över en räkning som snart skulle gå ut. Jag lovade att leta efter den idag efter jobbet när jag ändå passerade hans hus på vägen hem och ändå skulle mata katten.
 
Döm om min förvåning när jag konstaterade att bilen som låg framför mig på landsvägen sista biten hem var jäkligt lik farsans bil. Den som stått översnöad på hans gård i en veckas tid. 
 
Jorå mkt riktigt så var det han som var ute och åkte. Fastän han inget vetat igår så hade han blivit hemskickad idag. 
 
Eller så tjatade han sig hem. Vem vet. 
 
Dagen idag på jobbet var en historia i sig. Med facit i hand hade det varit skönast o bara dragit täcket över huvudet i morse o somnat om. 
 
Vi började med en man kort och ingen vikarie att sätta in rakt av. Så min rutt blev lite omstyckad och delar av dubbelrundan slängdes in lite chickt emellan de andra besöken. Nåja, hon som hade dubbelrundan hade nog inte roligare hon. Som fick försöka tajma in tre olika kollegor på besöken. 
 
Sen upptäckte jag vid niosnåret att min jobbtelefon inte funkade att ringa ifrån. Och då jag hade en telefonservice så var det ett hinder såklart. Tack och lov hade jag en larmtelefon med mig. Den har en annan operatör och funkade. Annars hade jag fått lov att använda min privata mobil och det känns sådär helt ärligt såhär i nummerpresentatörernas tid. 
 
Det visade sig ju vara ett rejält fel på företagstelefonin för det här bolaget och det var inte bara vår växel som var utslagen. Senare på dagen var även vår mobilsurf utslagen och det påverkade vår tillgänglighet att komma åt planeringen som ligger i en app som sänder och tar emot info via internet.
 
Efter sju sorger och åtta bedrövelser var arbetsdagen äntligen slut iaf och jag fick styra kosan hemåt. 
 
En sak som är helt normalt att ha på bordet i en hemtjänstlokal är en stomipåse såklart. 
Självklart oanvänd. Men ändå. Det slog mig idag när jag satt och åt att det ligger en stomipåse på bordet. En tömningsbar för den som ville veta. 
 
Igår när jag var uppe och skrotade på höloftet så hittade jag en liten fin äggömma. 10 ägg låg så fint i halmen. Jag vet inte riktigt hur de tänkte där för det är ju så gräsligt kallt så de där äggen var väl lite djupfrysta. I olika grad förstås. Inget hade spruckit iaf. Men det lär väl inte ha kunnat bli några kycklingar om nån fått lägga sig på dem och ruva.
 
Om 15 dagar har vi vårdagjämning. Halleluja det går mot ljusare tider. 
 
I morgon är jag ledig på schemat. Planen för dagen är typ att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Vi får väl se hur bra det går. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bea

Vilken jobbardag 😓 Men ni är duktiga inom vården ♥ Jag säger det ofta till syrran med, som sköter om de sina (inte skriva brukare då det visst inte är okej på vissa håll) med en sån omsorg.
Ha en fin tisdag! Nu ska jag se så att mobilen är laddad, hemtelefonen flyttad till mobilen, alla påsar och väskor är med då jag ska skjutsa svärfar till lassa samt leverera presenter m.m efteråt då jag lix är ute och kör.
Och rensa kattoan... det stinker därifrån 🙈
Kram

Svar: Vi ska inte heller använda ordet brukare längre. Det heter "mottagare av hemtjänst" numera.
Kalla mig M

2018-03-06 @ 08:59:55
Postat av: Marianne

Men din farsa...haha!
Fy fasen för såna Jobb dagar när det mesta strular.

Ja hönorna förstår nog inte sånt där, jag har hittat ute förr, men nu har jag tuppar som håller sej inne och då gör de flesta hönorna det också.

Men du....vad är det för ordning på jobbet? Jag skulle slänga den där åt helsike om jag skulle komma dit...sån är jag, man ska visa respekt när man är med andra människor.


Svar: Stomipåsen? Haha ja alltså man är så härdad så jag tror inte nån reagerar ens. Inte jag heller. Det bara slog mig hur absurt det är egentligen. Vi har nyss fått en stomiopererad brukare och då hamnade den där som visningsexemplar när sköterskan skulle förklara hur just den här modellen ska monteras. Sen blev den nog bara kvar.
Kalla mig M

2018-03-06 @ 18:41:22
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0