vad gör man med en söndagmorgon?

Söndag 
 
Jag vaknade med huvudvärk. Orättvist kan man tycka då jag struntade i att åka till syrran igårkväll. Jag orkade helt enkelt inte vara social. Jag orkade inte vara i upprätt läge helt ärligt. För jag somnade i soffan framför Stjärnorna på slottet. Men jag tror att jag såg det mesta iaf. 
 
Jag tog en spontan tripp till V-ås på dagen igår. Vackert väder och på bra humör. 
 
Nåja, efter en stund i köpcentren så har man tappat det mesta av energin och humöret. Men innan det störtdök i nivå strax under skosulorna så hann jag spendera mina surt förvärvade slantar från julhelgen. Jag har insett att jag måste ha en extern hårddisk och lagra mina bilder på.
 
Lite messengersnack med dotra där jag frågade vad jag skulle ha och fick svaret att hon bara kunde säga vad jag INTE skulle ha. Haha. Två av märkena som fanns kunde jag direkt bocka av som icke tänkbara efter det. Det ena märket hade dotra haft en disk som kraschade och hon har sen läst att många haft trubbel med just sånt på den sorten. Det andra märket hade hon en som visserligen funkar men som kopplar ner mitt i en överföring och det känns ju sådär. Jag skulle inte palla nåt sånt så då var den också lätt att avfärda. 
 
Det fick bli en samma lika som hon har i skolarbetet. Fast hennes är portabel eftersom den ska funka att släpa med sig mellan skolan och hemmet och jag köpte en desktop-modell för jag känner att jag nog inte behöver släpa runt på min egentligen. Dessutom kunde jag då få ett större lagringsutrymme. Och även om terabyte är bra mkt mer än gigabyte så är det aldrig fel att ha en hel massa utav det. 
 
Sen insåg jag häromkvällen när jag började planera min packning att jag var i behov av nya linnen. Jag älskar linnen. Har det nästan jämt på mig under en tröja. Sitter mkt snyggare än en t-tröja och värmer lagom mkt. Jag förstår varför de flesta gamla har ett linne underst. Och ibland när de urskuldar sig till varför de har ett linne så brukar jag dra upp min arbetstunika och visa att jag också har ett linne under för att det är så jäkla skönt. Lager 157 hade lagom dyra linnen. 30:- är precis lagom så då kunde jag ta en stickad tröja också för 100:-.
 
Och sen gick jag in på butiken som har så mkt jox man aldrig vetat att man behövt förrän man klivit innanför svängdörren. EKO. 
 
Jag hade redan tänkt ut vad jag skulle ha. Och jag höll mig nästan till planen. De hade nämligen billiga chokladkakor av limited edition Polka. Så två kakor fick följa med. En stor påse kattmat (förvisso inte ett smack billigare än på ica men ...) passade jag också på att handla hem. När jag slängde upp den på bandet så hörde jag två ungdomar samtala om hur länge en sån påse räcker. Den ena hade visst tre katter så den räckte inte så länge. Hmmm, jag sa inget men tänkte för mig själv att ja, jag har ju fem katter så jo jag vet att den går slut förbaskat snabbt. 
 
Så därför fick det bli en hemmakväll i soffan istället för förfest hos syrran och sen utgång. Jag började leta kläder men kände att nä, jag orkar verkligen inte. Hade det inte varit så många jag inte kände så kanske jag hade orkat samla ihop mig och faktiskt åka en sväng men nu fick det va. 
 
Jag påbörjade den stora flytten av bilder igårkväll sen. Håhåjaja. Jag har o göra ett tag. Även om jag samlat ihop fotomapparna årsvis. Sen har jag en massa bilder som ligger kvar på exets dator också. Nu kan jag ju faktiskt be att få dem överförda till mig. Innan nån annan människa är där och "råkar" radera hela skiten. 
 
För några veckor sen fick jag en surhöna igen. Och frågade en kollega om hon hade några roliga ägg att lägga under. 4 stycken fick jag och i förrgår kläcktes de första. Tyvärr hade en lyckats hamna åt sidan och dö innan den ens dragit in gulesäcken. Jag får tänka som så att det alldeles säkert var en tupp. 
En triss som alla har olika färg. Alltså de är ju så gudasöta när de är helt färska. Om jag nu får göra en helt ovetenskaplig gissning så är den svarta tupp. Den var nämligen den pipigaste av dessa tre. Och tuppar sägs vara pipigare. Sen ska man kunna kolla längden på mittentån också. Och fjäderväxten på vingpennorna efter ett par dagar. Hmmm till syvende og sist så visar det sig i slutänden om det kommer ett ägg eller inte. Och det är lååångt dit. 
 
Jag måste bara visa. Det var en liiiten liiiten lapp med i kartongen till hårddisken. Den var så liten och texten var så yttepyttig att jag inte kunde se vad som stod. Knappt ens överskriften. Kan vara mina ögon som blivit mycket sämre också men nja, inte hela sanningen tror jag.
 
Rubriken antyder att jag skulle påstå att det är morgon nu. Nej det är det ju inte men blogginlägget började med att jag vaknade och hade huvudvärk. Sen kan man såklart göra det bästa av situationen ändå och jag fick en rätt bra start på dagen iallafall.Trots huvudvärken. Men det går på halvfart idag.
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne cargus

Åhhh så söta små dunisar <3
Jag är också linne-människa, har nästan alltid på mej och köper så fort jag kommer åt...haha

Svar: Jag hoppas de här tre klarar sig. Har lärt mig den hårda vägen att allt kan hända på vägen
Kalla mig M

2018-01-28 @ 18:28:19
URL: http://marresmams.blogg.se/
Postat av: marianne cargus

Ja så är det ju...:(
Vi brukar titta på vingarna om det är tupp eller höna, men nu har jag glömt vad som är vad..och tuppar brukar ha längre ben och större fötter...

2018-01-28 @ 22:09:50
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0