Helgen

Det blev ett bra dygn i Falun.
 
Vi käkade lite snabbt när jag väl hade kommit dit lite senare än tänkt. Väglaget var inte det bästa direkt och hellre safe than sorry. Jag tänkte stanna i Hedemora på macken innan jag svängde höger i rondellen mot Falun men tänkte att så kissnödig är jag inte. Det går o hålla sig. Haha ja jag kan informera om att det är ganska lååångt mellan Hedemora och Falun. Det är 80 km/h och 60 km/h om vartannat så det går inte så fort framåt. Men inga olyckor hände kan jag lyckligt meddela. 
 
Vi tog en varsin sub på Subway innan vi sen styrde kosan mot Borlänge och biografen. Filmen vi skulle se hade slutat visas i Falun men det tar inte lång stund att åka mellan de två städerna. Hon hade bokat biljetter och det var tur det för det var fullbokat. En plats kvar bara. Förvisso en väldigt liten salong med typ17 platser men den har ju gått ett tag nu. 
 
The Greatest Showman. Musikal och Hugh Jackman. Ja tack. ;) Jag har lyssnat på soundtracket ett antal gånger sen dess. 
 
Huvudvärken höll sig kvar hela tiden lite sådär i bakgrunden men jag tog ett par diklofenak (Voltaren) och tryckte ner den rätt bra. Sen blev det en slö kväll i dotras lilla studentrum. Jag var trött och tog ganska tidig kväller för att vara jag. E hade lyckats bada sin mobiltelefon och hade lite halv panik ett tag där då den verkade vilja säga adjöss. Men hon la den i ris för att försöka rädda vad som räddas kunde. Hon har några rejält långa snapstreaks med sina vänner. En som är över 900 dagar och en sabbad telefon skulle såklart förstöra streaken. Hon fick be sin kompis som dessutom är den hon har 900 dagarstreaken med att helt sonika logga in på hennes konto och snapa alla pågående streaks. 
Jag har ganska långt kvar på mina streaks innan det är tresiffrigt ens men ... allt som krävs är att man skickar en snap (dvs en bild innan det gått ett dygn sen sista bilden) och får en tillbaka. 
 
Igår tog vi lunch på den japanska restaurangen i Falun. Jag valde samma som min dotter som har lite mer koll på vad som är vad på menyn där. Bento fick det bli. Det betydde både en skål med strimlat nötkött och kycklingspett samt några bitar sushi. Oj oj så gott det var. 
Precis som en asiatisk måltid ska vara. Bordet fullt med mat och många skålar att äta ur. Eller ja, i det här fallet var det stenfat till vissa saker men ni fattar grejen tror jag. 
 
Ja just ja, jag måste få visa. På torget utanför biografen stod några dalahästar uppställda. Vi passerade dem när vi skulle gå och köpa godis till filmen. 
 
Min spontana reaktion var: OMG dalahästarna från helvetet. 
 
För de hade lysande röda ögon. 
Jag har inte den blekaste aning om varför. 
 
När vi hade ätit och var mätta och belåtna så gick vi och tittade lite på stan. 
Dotra klämde och kände lite på nya telefoner. Om utifall att hon måste köpa en ny. Hon fick fart på en gammal backup men den var så outdated att hon kunde slitit sitt hår tiotusen gånger medan hon försökte få den att uppdatera sig så den skulle samarbeta lite iaf. 
 
Sen råkade vi visst ramla in på en annan butik också. Med en hel massa gottis för kropp och knopp. Rituals. Ja, jag kunde inte låta bli att köpa en kroppsscrub. Den luktade bara för gott helt enkelt. Och jag provade den igårkväll vid duschen. Den gjorde mig inte besviken. 

 
 
Idag har jag mest bara varit. Tog med mig kameran ut i det vackra vintervädret. Klarblå himmel och strålande sol samt en kelpie med tonvis av spring i benen. 
 
Termometern i morse sa -15º så jag tänkte fota såpbubblor men blandningen jag googlade fram skulle stå och mogna till sig. Och när det väl var dags att kunna blåsa dem så hade tempen stigit och det var för varmt. 
 
Så surt. Men men, jag får spara blandningen till en annan dag och hoppas det blir kallare igen. Haha galet att ens önska nåt sånt bara för att få chans att fota frusna såpbubblor. 
Jag fotade några vanliga köpesåpbubblor men svårt att hinna blåsa och sen fota innan de smällde i kylan. Och helst hinna få lite fokus på bubblorna också förstås. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Vilken mysig helg ni haft tillsammans, maten ser ju otroligt god ut....nästan så jag blir sugen att åka på roadtrip till Falun...haha jo jag känner ju en där så.

Snapchat har jag inte, vet nog knappt hur det fungerar....det du pratar om, betyder det att det är samma person man skickar fram och tillbaka till?
Vad de hittar på...hihi

Fina bubblor trots fel temperatur...vad duktig du är, jag försöker lära mej brorsans kamera men tålamodet saknas...hittar inte i manualen och blir sur så åker den in i garderoben igen.

Svar: Ja man skickar meddelanden och bilder till en person. Lite som messenger på fb men de sparas inte utan försvinner så snart du stängt ner. Såvida man inte aktivt väljer att spara en textrad eller en bild men då ser den andra att du gjort det. Tar man en skärmdump på telefonen så meddelas den andra att du gjort så. Ja du får ta en roadtrip. Så värt att äta där. Men jag vet inte hur de skulle reagera om man bad om gaffel och kniv. Haha. Vad hade du för kamera efter brorsan? Tänkte om jag kunde va till nån hjälp. Eller hrmmm kanske inte. Är själv som en novis för det mesta o har noll koll på en hel massa.
Kalla mig M

2018-01-22 @ 11:20:31
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: Marie

Det låter som om du haft en alldeles perfekt stund med din dotter!

Jag har inte så många "vänner" på Snapchat. Så jag har 97 streaks med R. Kanske 5-6 med en kollega för tillfället. Men så glöms han bort och det blir noll igen. Så jag "snapas" kanske med 4-5 personer bara..

Svar: Nej jag har de där tre som syntes på bilden lite lättbeskuren
Kalla mig M

2018-01-22 @ 19:33:52
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: Marianne

Jag ska fråga sonen om han vill lära mej allt om Snapchat ;)

Nicon 90D, jag skäms nästan, men får inte bort den där lila rutan för zoomen på bilderna när jag ska titta på de i kameran....så när jag trycker på pilen för nästa bild, får jag bara ett nytt område att zooma in...haha..Jag tror mitt tålamod saknas, jag vill allt på en gång och ger mej inte tid att vara logisk.

Svar: Hmmm okej. Vi får ta en dejt snart så kan jag klämma o känna på kameran. Plinga inte nåt konkret svar såhär direkt. Ska fnula på det
Kalla mig M

2018-01-23 @ 10:09:51
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0