halvfart

Ledig dag. Sååå trött. Det har sina randiga och rutiga skäl såklart men idag blir det inte många knop gjorda.
 
Jag har haft en period med sämre sovande. Jag har vaknat runt 4 på mornarna och sen har det varit ett evigt snurrande med uppvaknande varannan timme sisådär. Så igårkväll när jag kom hem från jobbet så kollapsade jag i soffan ganska omgående och somnade med två katter trängandes på mig. Vaknade vid midnatt och fick gjort det jag skulle innan jag kunde gå o sova på riktigt. Jag tog en circadin (melatonin) som jag hade kvar sen förut när jag hade svårt att sova i början av den här sjukskrivningen. Den gjorde vad den skulle. Med råge. Jag blev väckt av sonen vid 7 för han ville ha skjuts till bussen. Upptäckte turligt nog att det varit strömavbrott nångång på morgontimmarna så pelletskaminen hade stängt av och det var 15 grader på nedervåningen. Jag kunde ju slå igång den iaf innan jag skjutsade sonen. Sen blev det raka vägen tillbaka till sängen och jag fortsatte sova. Jag hade satt larmet på 9 men jag var inte färdigsoven då utan nångång efter 10 (kanske till och med närmare 11) kravlade jag mig ur sängen och förklarade dagen påbörjad. 
 
Förra veckan ramlade det ner en hel massa snö här. Jag svor och skottade om vartannat men orkade inte skotta hela uppfarten såklart. Det gjorde att posten tydligen inte bemödade sig om att åka och lämna nån post alls. Jag orkade inte bry mig heller. Sen när jag var iväg till dotra i helgen så hade exet varit o plogat av gården åt mig. 
 
Sååå, fick igår se att jag hade fått brev från försäkringskassan gällande mitt ärende. De har nu gjort bedömningen att jag inte får någon mer sjukersättning efter det här intyget jag har nu, för jag skulle klara ett mindre stressigt jobb. Hmmm jaja, att det är stressigt att lära upp sig på ett nytt jobb har inte med saken att göra förstår jag. Och där är en anledning till min trötthet idag. Blah.
 
Jag orkar inte ta den fajten heller helt ärligt. Jag har talat med chefen om möjlighet att gå ner några procent i tid men fortfarande så jag får ut i lön ungefär som jag får idag med sjukersättningen. 
 
In i kaklet och smäller det så smäller det. 
 
Nej, så ska det inte bli. Det är väl lite som att övningsköra innan man fått kläm på det där med gas och broms samt kopplingen på en manuell bil. Hjärntrötthet så blir det några motorstopp ibland. Det är bara att inse att så är livet hädanefter. 
 
Inte många dagar kvar tills jag åker mot varmare breddgrader iaf. Jag kom på att det kanske kunde vara en idé att kolla vad som ska packas. Och börja tvätta sånt jag vill ha med men som är skitigt. 
 
Planen för dagen för övrigt är handla. Jag förstår inte vilket parallellt universum som tar all mjölk jag handlar hem. Haha alltså, det är typ alltid slut på den där mjölken i mitt kylskåp. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

Men alltså. ..FK, vad håller de med? Ska de bedöma utan att bry sej vad läkaren och du säger? Det är så jäkla många som kan fuska till sej med de som verkligen är i behov, blir utan.
Jag vet inte hur många jag träffat de senaste åren som har ful sjukersättning medan de jobbar svart eller håller på med allsköns svarta affärer..Varför blir de inte av med sin ersättning?
Åh så skönt för dej att åka til värmen, jag måste erkänna att jag är liiiite avis ;)

2018-01-25 @ 23:14:23
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0