tlöttmåndag

Jag var bra trött i morse. Sovmorgon fick det bli idag med alltså. Och mestadels soffhäng halva dan innan jag sparkade mig i röven och gick för att hämta hem cykeln som stått vid busshållplatsen sen i fredags. Jag gjorde det såklart inte lätt för mig för jag tog vägen genom skogen delvis och valde fel stig när jag hade höger eller vänster att välja på så jag kom ut på ett hygge såklart. Jag har ridit den där stigen för några år sedan och trodde att jag skulle minnas vägen men dels red jag från andra hållet och som sagt, jag tog ju fel stig nästan direkt. Men cykeln är hemma nu iaf.
 
Fjanten var med också såklart. Och nere vid stora vägen och busshållplatsen så träffade jag en granne och började prata en stund. Gissar att snacket går rätt bra i bygden om mig så det är väl lika bra o fylla på med lite sanning som sen kan förvanskas vidare. Hehe. Ytterligare en granne kom åkandes på en fyrhjuling och han antog att kelpien var en valp. Hrmm nja, han är fem år, sa ju jag eftersom att han ÄR fem år.
 
Alltså vore han människa så vore han Peter Pan i egen hög person. Eller Pippi när hon tar ett krumelurpiller och "aldrig vill bliva stur". Han har nog käkat hela asken med krumelurpiller tror jag. 
 
Sen när jag kom hem igen så blev det lite mat. Laxpytt fick det bli. Färdig på påse (jag kan tacka Findus för maten), bara att steka. Smakade helt okej.
 
Solen visade sig ju faktiskt ganska mkt idag så det dåliga samvetet gnagde i mig att inte sitta inne och uggla även fast jag var (och är) trött som jag vet inte vad. Luftade kameran lite. Blev både lite bilder på höstfärger och djuren. Och jag avslutade dagsljuset med en promenix i skogen rakt över grusvägen. Planen var att hitta kantareller eller trattkantareller men det slutade med att jag fyllde en kompostpåse med taggsvamp. Lagom tills ljuset falnat så pass att jag knappt såg dem så hittade jag en handfull trattisar. Jag visste ju att de brukar växa där. Men då var det dags att gå hem innan det blev för mörkt för att hitta ut ur skogen. Jag hade ingen mobil med mig heller. Bara fjanthunden som inte är nåt att hänga i granen när det gäller att hitta hem. 
 

Kommentarer
Postat av: Stina

Trötta dagar är till för att ligga på soffan - utan dåligt samvete! Legat på soffan till 99% idag 😀

Svar: Jo jag brukar anamma det tankesättet men behöver bryta trenden med en hel massa trötthet bara.
Kalla mig M

2017-09-25 @ 22:12:41
Postat av: leila

Hoppas du är piggare idag än igår och tack för lärdomen om svampen :)

2017-09-26 @ 14:14:36
URL: http://leilasfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0