Ut på tur - aldrig sur

Inget bloggat igår. Jag hade fullt upp hela dagen. 4 timmar turridning med start 12 och alltså var jag där en halvtimme innan ungefär.
 
Jag var så fräck att jag genast tingade en svart häst som jag känner uppfödaren till. Man måste va om sig och kring sig ibland. Hehe. 
Demantur med humör och kroppsbyggnaden från sin mor och resningen (syns dåligt här iofs) och rörelserna från sin far var en mkt rolig häst att rida även om vi hade lite inkörningsproblem.
 
Han påpekade direkt att jag var tjafsig i handen och innan vi fått justera sadeln efter en bit så var han lite lätt både fram o bak o slängde med huvudet. På slutet kunde vi däremot tölta på nästan långa tyglar. Gjorde jag rätt gjorde han rätt. En kille i min smak. Påminde om Lilleman som också vill ha mkt tygel för att vara nöjd. Han grymtade dock inte som Lillen för att påpeka sitt missnöje utan valde att tänka uppåt istället för framåt. Nyttigt för mig att bli direkt påmind om händerna när jag glömde av mig. 
Jag kan lova att det var smärtsamt att sätta sig i sadeln igen efter korvgrillningen. Mina sittben ömmade rejält så det tog ett tag att sitta ner ordentligt i sadeln igen. 
 
Sen hem o ladda om för kvällens mys. Tjejmiddag med samma goa glada gäng. Plus 2 som tyvärr inte kunde närvara vid ridningen. Pajbuffe o sallad o sen ansvarade jag för efterrätten. Det blev stekta äpplen med krossade digestivekex och hemgjord vaniljsås. 
Dålig bild men det smakade bra iaf.
 
Sällskapsspel där vi var lite taggade att få vinna allihopa. Haha.
 
Avslutade i badtunnan en låång stund där vi avhandlade allt möjligt. Det kändes som att det var välgörande för alla ömma muskler att få blötläggas länge i det varma vattnet.
 
Idag började jag jobba 6.30 så jag valde helt sonika att åka till jobbet redan inatt och sova över här i vilrummet. Jag fick ju en timmes mera sömn på det viset. 
 
Frukosten bestod alltså av rester från gårdagens middag. Grekisk fetaostpaj. Mums även före kl 7 på morgonen.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh! Det låter som en alldeles fantastisk dag med hästar och härliga vänner!
Jag var på turridningen en gång på islandshästar; tyvärr var jag gravid så jag fick ju inte tölta med alla andra sådär. Lite tråkigt. Så rida skulle jag gärna vilja göra igen. Dock svårt när jag inte har tillgång till nån häst sådär..
Hoppas att arbetsdagen gick bra efter lite god paj i magen ;)

Svar: Du får kolla upp vart nånstans det finns turridning i närheten av dig och boka. Det måste ju finnas nån på hyfsat avstånd till dig med. Ängsö har vet jag men det är väl en bit även om du gärna åker till V-ås för ikeabesök men det ligger på varsin sida om stan. Arbetsdagen gick bara bra. Hade paj så det räckte till lunchen också.
Kalla mig M

2017-10-02 @ 08:35:06
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: marianne

Wow, vilken härlig dag.....undrar varför jag aldrig hittar på något sånt?!

Så bra att du gar möjlighet att sova på jobbet, och perfekt med pajrester till frukost...snabbt och lätt ;)

Svar: Ja det var en riktigt härlig dag. Massa galopp, massa tölt, goda vänner, god mat och en hel jäkla massa skratt. Sånt som man lever länge på. Men du hittar ju på en massa annat skoj. Pajfrullen satt perfekt. Så god paj.
Kalla mig M

2017-10-02 @ 10:59:26
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0