Mina små bastarder

De är för goa. Idag när jag var in till hönsen och pysslade så flög ganska omgående en av pycklisarna upp och satte sig på mitt huvud. Detta för att tuppen är ganska hård på dem och jagar undan dem när han får chansen. Nu har de gott om utrymme att röra sig på och även gömma sig på eftersom de alla fick flytta in i stallet under min semester så det är ingen större fara för dem och nu får de gå kvar ett tag. Pållarna går ändå ute på lösdrift för det mesta. 
 
Bastarderna som jag kallar dem. Då de är komna ur Sabelpootägg men tuppen som befruktat äggen är Hedemora till 99 % säkert.
Så här såg det ut. Oborstad och trött är jag men det är ju så jag ser ut när jag går runt här hemma. Kommer nån oförhappandes upp på gården så är det såhär de möts. 
Ja, förutom att jag oftast INTE har höns på huvudet. MEN det händer som sagt var. Haha. Jag bjuder på den. 
 
När jag fixade med hästarna så hade nån av dem lämnat ett litet kärleksbetyg.
En isklump från en hästhov i formen av ett ishjärta. Naaaw, älskar er också pållar.
 
Och fjant var med såklart.
Han är alltid med på ett hörn. Man ser tydliga spår efter hans klåda. Det är inte bra än men vi kämpar på och jag tror det är bättre. Han ska bara äta sitt foder och inte en massa annat jox. Kollohunden har andra åsikter om hur viktigt det är med kontinuitet och exklusivitet. Senast igår käkade han hästbajs. Men de äter iaf inget konstigt. Bara hö. Längst ner i bilden i vänstra hörnet ser man rester av någons raidande ur en lämnad soppåse på trappen. Jag säger inte att det är fjant som gjort det. Det kan lika gärna vara gammelman eller räven. Blir bara så mycket mer extrajobb när man trött bara slänger påsen på trappen och ska ta den "sen". Och så hinner nån annan före.
 
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Så fina de är :) hur gamla är de nu? Hur har det gått med vaktlarna?

Nu är det så där igen, mina kommentarer syns inte...eller de kanske har försvunnit ut i cyberrymden...

Svar: De kläcktes 7-8 november så de blir väl 3 månader i februari. Vaktlarna hänger med. Har en av var. Skulle vilja att hon la sig att ruva men gissar att det inte kommer hända. Har ju ingen egen kläckare o att transportera nykläckta i vinterkyla är ingen större hit. Jag ser ATT du kommenterar iaf. Men jag har ju samma problem åt andra hållet. Dvs på din blogg.
Kalla mig M

2017-01-24 @ 15:56:48
Postat av: mammatillmirakel.blogg.se

Underbara foton. Kram

Svar: Tack :)
Kalla mig M

2017-01-24 @ 16:57:08
URL: http://mammatillmirakel.blogg.se/
Postat av: Marianne

I hönsgrupoen finns en beskrivning på hur man gör egen kläckare i en hink, finns i nån film där.
Kasst med kommentarer som inte syns, det kanske funkar om jag loggar in på laptop..

Svar: Ja jag har funderat på nåt sånt men inte vågat testa. Kanske borde titta över det igen ...
Kalla mig M

2017-01-27 @ 18:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0