Yesterday news

Gårdagen innehöll solsken. 
Mer solsken än idag iallafall. 
 
Jag gick upp hyfsat tidigt igår. Fick gjort en hel del jämfört med senaste tiden överlag.
 
Jag slängde en hel hoper sopor som lagrats ett tag. Tog en lång härlig promenad med kollohunden i stan. Vi var ute i 1,5 h sisådär i runda slängar. Jag gillar att gå i rask takt så vi slögick inte några längre stunder.
 
Jag fick ett par telefonsamtal avklarade under tiden vi gick. Bland annat ett polisförhör. Lugn nu, jag har inte gjort något men var intressant i en utredning gällande en annan person i släkten. Vi tar det en annan gång. 
 
Shoppade mat till djuren, pellets till kaminen, men tro på f-n om jag inte lyckades glömma apoteket. Bah. 
 
Innan jag for till stan rev jag ur sängen också. Vädrade täcken o kuddar, tvättade madrassöverdraget. 
 
När jag kom hem så lyckades ivriga kattskruttar dra ner min i princip fulla flaska med hostmedicin. 280 pix rakt i sopen.
Surt sa räven men får skylla mig själv.
 
Glasbitar o kladdig mollipect över hela golvet skapade lite mer jobb såklart. 
 
När jag sen ville krypa ner i lopplådan så var den inte bäddad än då såklart. Så det blev aningens sent. Vi hann gå över till dagens datum innan jag fått sängkläderna i ordning. Jag har utvecklat stressklåda (tror jag iaf att det är) o fast det var nytt o fräscht så började det klia när jag slappnade av. Orkade inte kravla mig ur sängen för att leta efter en atarax och somnade till slut ändå. 
 
I dag är jag aningens dagen efter kan man säga. Så trött o schleten. Ögonen är grusiga, kroppen tung. Hörde inte ens när sonalyckan förberedde sig för skolan. 
 
Frukosten intagen. Kaffe, apelsinjuice och en halv baguette med medvurst, ost och surkål. 
 
Köpte en burk surkål för att börja syra hönsens mat igen. Förra vintern fick de syrad säd o grönsaker till den vanliga maten och faktum är att det inte alls luktade lika mkt skit som det gör i år i hönshuset. Men en stooor burk surkål för att sen bara använda en knapp dl av det som syrningskultur. Jag smakade o fann att det var riktigt gott. Så nu äter jag av det för att det inte ska stå o bli förstörd bara. 
 
O med detta sagt så tänker jag vila middag. 
 
Tjipp tjipp

Kommentarer
Postat av: Lillemmish

fin bild med solskenet :D

kolla gärna in hos mig

Svar: Tack. Bilden ger dock inte verkligheten rättvisa.
Kalla mig M

2016-11-22 @ 12:12:48
URL: http://nouw.com/lillemmish
Postat av: Marianne

Syra hönsen mat? Nu får du berätta...
Jag syrade egen kål för många år sen...det var gott, men nu köper vi färdig

Svar: Jag läste om det på fb först o googlade runt lite. Då bodde ju E fortfarande hemma o hon köpte kimchi på city gross. Syrad starkkryddad kinakål typ. Koreanskt. Jag lånade några bitar o blandade i en glasburk med tättslutande lock ihop med säd/frön, groddade frön och grovrivna morötter o allt möjligt gott. Sen hällde jag vatten så det täckte o rörde om varje dag. Tog lite o fyllde på med nytt o rörde om. Jag tror att jag bloggade om det faktiskt då.
Kalla mig M

2016-11-22 @ 17:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0