Advent

Äntligen är den tillbaka. Som jag längtat. Och nej det är INTE samma sak med mintkrokant. 
Förstå hur frustrerande det är när varken Ica eller Coop hade beställt hem utan jag fick åka till Willys o fortsätta mitt sökande och yay de hade tagit hem. Så 2 kakor fick följa med hem. 
 
Jag har inte direkt orkat med att ens tänka advent. Men ska nåt pynt fram så är det den här julstjärnan. Den bara SKA sitta i köksfönstret. Tar ju inte så lång stund att hämta från skrubben där den hänger på en krok på väggen förutom den här tiden av året.
 
O så den nyaste stjärnan. Jag köpte den på ren o skär impuls för nåt/några år sen. För att jag gillade färgen. Men ah, var passar en turkos stjärna? Tydligen ingenstans här hemma. Mitt sovrum är bästa stället jag hittat än så länge. Men gardinerna jag har där passar INTE färgmässigt. O nej, jag tänker inte sätta upp särskilda julgardiner. Orka det liksom. Jag får va glad om jag orkar sätta lite ljus i fönstren.
 
Jag börjar må bättre iaf även om jag fortfarande är yrslig. Åkte till stan idag. Kollohunden fick följa med och så tog vi en promenad. Jag kände mig riktigt ofokuserad dock och såklart märkte kollohunden det och vid första hundmötet (hmmm undrar om det var enda också förresten) så tog han såklart ledarrollen eftersom han inte kände att jag var med riktigt. Det blev lite growlande och bakbensgående från hans sida men inte värre än att han slutade när jag stannade och fokuserade min lilla bubbla kring oss två. Sen gick resten av promenaden bra. Jag hade med en leksak och vi hade lite kasta - fånga mellan oss.
 
Det var en riktigt isande gråkall vind (jupps snodde textraden helt skamlöst) och det gjorde inte min yrsel ett endaste dugg bättre. Åkte förbi två kyrkogårdar också och tände ljus. Bättre sent än aldrig tänkte jag då jag inte riktigt har orkat på hela helgen. Men blåsten gjorde det svårt att få nån låga. Det hann bli mörkt också och jag fick inte med mig telefonen till stan så jag kunde lysa mig fram med den. Det var riktigt läskigt när jag inte ens kunde hitta till gravarna. Vinden, mörkret, kylan och så mitt förvirrade yrsliga tillstånd. Känns som om jag inte kan tolka vad jag ser på rätt sätt alla gånger. Speciellt i mörker. Riktigt pinsam var jag när jag inte kom ihåg om farmor o farfars grav låg en eller två stentrappor ner för backen. Jag var ju för sjutton där till alla helgona. 
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

De var ju fina båda två, lite kul med turkos stjärna, hellre det än svart som var modernt för nåt år sen.

2016-11-28 @ 13:17:01
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0