Söndagsrapport.

Trött i hjärnan igen.
 
Usch så jag önskar att jag kunde få leva dag för dag bara. Inte behöva hålla en massa i minnet, inte behöva planera för nåt alls. Jag känner bara hur tankarna glider mellan fingrarna och ur händerna på mig. Så mycket jag borde göra men jag tänker tanken och sen smiter den ur min skalle och jag har bara känslan av att jag glömt nåt.
 
Skriva ner vad som ska göras kanske nån säger nu. Jo det vore ju en idé. Om jag kunde hålla det kvar länge nog för att låta sig skrivas ner. 
 
Iaf så var jag på hönsbytarmarknad idag. Jag lyckades få med mig några utav sakerna jag faktiskt hade planerat och tänkt att få med mig hem. En värmelampa först och främst till kycklingar. Hade ingen sådan och ska man köpa smått så kan det ju vara bra att ha. Sen fick jag se Mille fleur-höns och tänkte varför inte. Så två hönor och två tuppar (ja jag kunde inte välja mellan vilken av dem som var finast) fick flytta in i kattburen jag hade med mig. En hedemoraungtupp också, från samma uppfödare. Tyvärr hade hönorna redan hunnit ta slut fast jag tyckte jag var så snabb på. Han fick jag lite på köpet så att säga, för att jag ville förbarma mig över honom. Sen blev det inköp av en kanin, en new zeeland (köttras men kan väl va gårdskanin för det) och där fanns det två stackars ensamma små hedemorakycklingar kvar så jag förbarmade mig över dem också. De verkar vara av den ulliga sorten. Förra årets köpa slumpenkycklingar för reducerat pris funkade ju så tillvida att de två som överlevde till vuxen ålder fortfarande är de (enda) jag har kvar av förra årets inköp. Hahahaha ja bittert men sant. Ebony är så tuff att hon går sin egen väg och Mr Fluffybutt är en riktig mespropp som gömmer sig först av alla med den obefintliga svansen mellan benen.
 
Nåväl, tillbaka till mina inköp för idag. Det blev ett gäng små pyttiga vaktlar också. Bara en vecka gamla och så mini mini. Nåja, en storebror eller storasyster råkade ha hamnat i fel bur och jag såg det som ett tecken på att den skulle till mig så en lite större kyckling och nio lite mindre i varierande färger. 
 
Så den där nyinköpta värmelampan kom till gagn direkt. 
 
Nu måste jag bara se till att räven har hämtat sin sista höna på min gård. Blir så dyrt om jag ska mata Mickel och hans familj också. Därför tog jag igen min magsjukedag med råge igår och snickrade ihop en rejäl bur som herr J sen kom och hjälpte mig att näta idag. En till bur väntar på nät men jag tog slut i skallen. Så den får nätas en annan dag.
 
En taskig mobilbild tagen i mörkret men man kan se lite grann iaf. Tung som ett as är den men kaninen och millisarna fick flytta in i den. Ja hedemoratuppisen också eftersom han kom från det gänget. Blir det bara en bur till klar så ska han få sig en lite äldre fruga eftersom hon ändå inte riktigt får vara med Ebony och Mr fegrumpa. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cassandra Haraldsson

Mysigt med marknad :)

2016-05-02 @ 12:15:47
URL: http://sensor.blogg.se/
Postat av: Marianne

Kul med nya höns/kycklingar, är det plats för lampan i buren? Med el menar jag?
Ville också skaffa vaktlar men de kan ju inte gå fritt så som hönsen så isf måste Janne bygga en till gård, så kanske till hösten...om det blir nåt....nu vill jag iallafall se foton på alla nykomlingar...

2016-05-02 @ 22:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0