Och så gick en dag igen ...

Igår for jag ju iväg till stan och brorsan för att vara med på julklappsleken.
 
Tre klappar var skulle man bidra med och det behövde inte vara så dyra saker. 
Suddig mobilbild på när vi roffat åt oss alla paketen i mitten och nu ska slå tärningen för att stjäla paket av varandra. Man får bara ta ett paket om man slår en etta eller en sexa.
 
Jäklar i mig vad pulsen gick upp i varv av att hetsa o slå tärningen fort fort, varv på varv skickades den runt bordet. Den yngste deltagaren var Simon 3 år och den äldste var jag 41 år. Vi hade lika roligt allihopa tror jag.
 
Jag fick ihop en försvarlig hög av paket tills tiden var ute.  
Vaniljlikören fick jag i ett annat paket före julklappsleken men ja, här är min skörd. I bakgrunden skymtas några av de andras paket. Hela två yatzyspel var med i leken visade det sig. 
 
Den i särklass populäraste julklappen alla kategorier tror jag den gröna piggmasken som jag fick, var. Alla verkade vilja klämma o dra i den och den passade utmärkt bra till att kasta fram o tillbaka med också. Den fick stanna kvar hos brorsans ungar i slutänden. Tror den får ett mkt mer aktivt liv där än här hemma där en katt möjligen får för sig att äta upp den eller punktera den så den inte längre går att klämma på så den sväller ut till en boll. 
 
Tyvärr hade två av äggformarna försvunnit ur paketet. Troligtvis på affären redan. Men passande ändå att just jag fick det paketet med tanke på att jag har hönor som lägger nåt ägg om dan.
 
Så, jo det blev en lyckad afton även om jag var lite sådär lagomt opepp att ta mig nånstans alls.
 
Sen bestämde vi att svägerskan skulle komma hit idag och ta med sig yngsta barnet medan brorsan skulle skjutsa en av grabbarna till Eskilstuna för biobesök. Han tog med sig de två illbattingarna till söner också och gick på Leos lekland medan de väntade på att bion skulle bli klar. Tydligen hade ungefär 300 andra ungars föräldrar tänkt samma tanke. 
 
Svägerskan kom, med dotra och sin äldste son och hans fllickvän. Farsan skjutsade hit dem och så hade han köpt med fikabröd så vi smaskade tårta, bullar och kakor och drack kaffe till. 
 
Sen gick svägerskan loss på min ena köksbänk som såg för sorglig ut. Jag har inte orkat med mig själv knappt. Än mindre ta hand om mitt hem. Men hon putsade och plockade för hjärtans lust.
 
Så gick ännu en dag utan att jag har hunnit grubbla så mycket. Och det kan jag sannerligen behöva. I förrgår var det en rent förjävlig dag med många tårar och ångest. Ibland tror jag näst intill att jag ska gråta så jag blir uttorkad. 
 
Nåja, nu ska jag försöka sova. Få se om jag kan få slippa ångestmonstret inatt. Det gäller att jag är riktigt trött när jag släcker för natten. Annars ekar grubblerierna i huvudet och bilder på fantasifoster spelas upp som på film för mitt inre. 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Det var nyttigt för dej att komma iväg, starkt att du åkte trots inre motstånd.
Det känns som om du haft två bra dagar och det kommer fler...det kan du vara säker på...


Svar: Jo nyttigt men jobbigt. Idag är jag trött och låg.
Kalla mig M

2016-01-06 @ 00:42:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0