ut på tur, aldrig sur

Brrr kallt som sagt. Men jag hade tänkt rida på tjockisponnyn idag. Han behöver röra på sig. Speciellt som jag börjat utfodra dem en gång om dagen i hagen med en rejäl hög hö som jag drar ut på en presenning. Han är ju lite matfixerad och står sen gärna klistrad vid hötappen tills det är tomt. Ja, beroende på  hur  mkt ork och tid jag har så delar jag upp dagsransonen på många högar ändå. Lägger i skogen och över buskar för att fördröja tiden tills det är nere i magarna på dem. 
 
Anledningen till att jag ändå fodrar bara en gång om dagen är ju för att jag är ensam med ansvaret sen E flyttade till Falun och jag är utbränd. Sonalyckan kanske iofs skulle göra det om jag bad honom men det är ju inte hans hästar. 
 
Nu är ju temperaturen uppe i lite trevligare minusgrader än i morse när solen var på väg upp. Tempen är alltid lägst precis innan soluppgången sägs det. -5º är ändå betydligt bättre än -11º och solen skiner så det kanske kan bli en alldeles utmärkt syssla. Humöret är fortfarande lite svängigt och jag antar att fullmånen har sin påverkan. Det optimala hade väl varit om jag kunnat ta med kollohunden också men jag gissar att då blir det bara spektakel av hela grejen. En pålle som har för mkt fritid och därför försöker påstå att det är läskigt med snötäckta grejer efter vägen och en hund som vill valla hästen och som inte längre sitter fast vid mig i ett två meter osynligt koppel. Nähej tack, jag tror vi sparar grannarna den synen. Haha. Och mitt humör.
 
Här ser man ju tjockisponnyns prioriteringar jämfört med småttingarnas prioriteringar.
klistrad som sagt var. Kunde inte bry sig mindre om deras upptåg på utsidan av hagen.
 
Tjing tjing
 
Och i sista sekunden innan jag skulle trycka på publicera så plingade mobilen till ... YAYY jag har fått paket. Eller, jag beställde några pocketböcker häromdagen till bra pris. De finns att hämta på lokala affären i byhålan. 
 
Kanske jag skulle kunna få tummen ur och skruva ihop mina billybokhyllor och fixa mitt lilla bibliotekshörn i övre delen av trappen nurå. Jag ser i mitt huvud hur bra det skulle kunna bli. Men å andra sidan så tar mina visioner ingen hänsyn till verkliga mått och centimetrar. Jag har för litet hus helt enkelt. 
 
Nurå, tjing tjing för andra gången.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne cargus

Hur många hästar har du?

Svar: Nu är det 2 shettisar som är mina. Den svarta olyckan skänkte jag till hon som lånade henne eftersom hon var papperslös o min vän fixade med pass o allt. Russet är dotras men han bor ju hos mig och är den jag kan rida. Så allt som allt 3 ponnyer på gården.
Kalla mig M

2016-12-17 @ 17:12:55
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0