rena rama gårdsfarmen

Det blev en dag av slummer. Jag har bara stundvis varit på benen och inte mycket har blivit gjort alls. Jag har plockat lite disk och lagt i en maskin med tvätt. 
 
O så gick jag ut och plockade in lite ägg. Jag kunde konstatera att jag inte gjort det på ett par tre dagar sisådär. Kanske fyra dagar förresten eftersom jag kom in med 10 ägg. 10 ägg delat på tre hönor som är i värpande ålder.
 
Och jo, hon värper gröna ägg, min lilla svarta hönapöna.
De varierar från mintgröna till militärgröna typ. Så jag undrar vem som värpte de små jungfruäggen.
Det är säkert den bruna hönan. Hon är hårt ansatt av ungtupparna som bara har en sak i huvudet. Och jag läste att stress kan ge jungruägg.
 
Idag kunde jag inte längre hålla mig. Jag var tvungen att kolla hur majsen egentligen såg ut.
Nja, inte riktigt färdig men så roligt att se att kolven var välmatad med korn. Det betyder att pollineringen funkat som den ska. Majs är ju vindpollinerad så man ska plantera plantorna i grupper.
Mja, lite längre måste de nog få sitta kvar och mogna på sig. Jag delade frikostigt med mig till hönsen för de var lite omogna i smaken. 
 
Nu ligger jag återigen i soffan och har en mysig misse som halsvärmare. Tänk att man kan älska ett djur så galet mycket. Det är balsam för en sårad själ. 
 

Kommentarer
Postat av: Therese Bjärstig

Vilken underbar lyx med egna ägg och grönsaker! Lycka!

2015-09-17 @ 14:56:52
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0