bildbomb och tips på smoothie och tulpanskötselråd

Blöh, bli totalt slut och äckelfebersvettig bara av att bruncha hästar gör att man bara vill dra täcket över huvudet och jobba på att bli frisk. 
 
Men det kliar ju i kroppen också av rastlöshet. Så jag tog med mig kameran ut i köket och fotade när jag gjorde MIN brunch. En smoothie med avokado, mango, babyspenat och färskpressad apelsinjuice. Gott var det även om jag var lite skeptisk innan. Kompletterade det hela med en kopp grönt te med smak av apelsin och svarta vinbär som jag sötade med lite honung.
 
Det är så praktiskt att bara fylla muggen med vad man vill ha i sin smoothie och sen skruva fast knivarna och så mixa och sen skruva av knivarna och ta-daa färdigt att dricka rätt ur. Om man orkar och vill kan man skruva på en färgad ring så slipper man ha läpparna mot gängorna på muggen men äsch. 
 
Men sen spårade det ur lite med fotandet. För hur många bilder kan man behöva ta på en apelsinhalva som ska pressas??
Tydligen väldigt många. Haha, Ja.
 
Ja sen spårade det ur lite på fotandet för jag fortsatte med att fota tulpanerna som börjar på att ha sett sina bästa dar där de står i sin vas. Men de håller lääänge länge om man bara vet att göra förarbetet bra. Snitta minst ett par cm med en vass kniv. Inte klippa med saxen för det krossar stjälkarnas fina vattenrör som ska suga upp vattnet. Kallt vatten till tulpaner (du kan till och med slänga i lite is) och om du arrangerar om dem så vira in dem i plasten igen och fäst ihop och låt dem stå en timme i vattnet så hinner de spänsta till sig innan du släpper dem lösa i vasen. 
Som sagt. Det krävs många försök innan man hittar rätt. Och det är inte alltid det som ser bäst ut i kameran som är bäst när det hamnar i datorn.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Oslofru

Vilket fint inlägg med massor utav vårkänslor :) <3

Svar: Tack :)
Kalla mig M

2015-02-10 @ 15:17:12
URL: http://www.oslofru.com
Postat av: MATILDA

fina bilder =)

2015-02-10 @ 17:10:36
URL: http://matildays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0