Min dag idag (intresseklubben kan anteckna)

Okej...
 
Bokade om tandläkartiden i morse. Det var det som var så jobbigt att få tummen ur o göra. Jag har fortfarande ont i axeln och det känns som om nån nerv är i kläm faktiskt. Hursomhaver så kändes det inte som läge att försöka hitta en bekväm ställning i tandläkarstolen idag när jag inte kan titta uppåt eller nedåt utan att det stramar i axeln.
 
Sen var det dags för E att övningsköra in till stan och bussen. Hon börjar bli riktigt duktig. Dags att höja nivån på övningarna lite. 
 
Efter förarbyte vid tågstationen så åkte jag till ica eftersom det alltid är tomt i skåp och lådor numera. Tonårsgrabbar äter verkligen som hästar. 
 
Hem, gjorde en snabbrensning i kylskåpet på sånt som ändå legat och blivit för gammalt däri. 
 
Flyttade pållar till sommarhage en stund. Passade på att peta ner hyacintlökarna sen i julas i en rabatt. Kommer det så kommer de. Allt medan jag väntade på farsan som skulle komma och hämta mig så snart han vaknat efter nattjobbet.
 
Jo, just ja, en telefonförsäljare ringde också och var riktigt j-vla dumdryg. Till slut lackade jag ur och frågade om han hade svårt att ta ett nej. Han tillstod att så var fallet och jag blev bara än mer provocerad och utbrast; ja men det här får du faktiskt lov och ta iallfall. Och så la jag bara på i örat på han. Hahaha
Sen fick han ett fint öknamn också när jag muttrade över hans fula sätt att bemöta sina potentiella kunder i telefonen. Och det ska ni veta, när jag använder den vokabulären så är jag mer än lovligt irriterad för jag slänger vanligtvis inte könsord omkring mig på det viset.
 
Nåväl, farsan dök upp vid tolvsnåret nånstans...
 
Vi for till trädgårn jag jobbade i förra våren och shoppade lite penséer till farmor och farfars grav. De hade bra erbjudande så man fick köpa 15 plantor för 100 kronor. De var stora och fina och i på tok för många färgvarianter så jag hade svårt att välja.
 
Sen blev det en vända till Granngården och äntligen hämta några säckar pellets till kaminen. Och efter det blev jag bjuden på lunch vid centrumrestaurangen. Pannbiff med lök, sås och potatis och som efterrätt tog vi pannkakor som egentligen hörde till ärtsoppan. Men är det buffé så är det. Hehe 
 
Sen åkte vi en runda och hälsade på, på farsans jobb. Jag har inte sett hur det ser ut där han sitter om nätterna och mäter timmer. Efter nån timme åkte vi sen hem på småvägarna. 
 
Sen hade jag lovat mina arbetskamrater att åka och träna på gymmix idag. De tänkte visserligen gå på zumbapasset och jag kände att zumba med min onda arm inte är nån bra kombo så jag körde bollcore istället. Det passet är före zumban och hon som hade tänkt träna med mig blev visst inkallad att jobba istället. Men det spelar ju ingen roll. I träningen är man ju själv ändå. Jag hade haft så bråttom när jag bytte om här hemma innan jag for o träna så jag hade råkat sätta på mig tröjan ut och in. Oups. Och jag upptäckte det såklart inte förrän jag tog av överdragströjan och det var dags att studsa igång på bollen. Men men, jag bjuder på den. Ledaren kom fram till mig under en av övningarna och sa lite diskret att jag hade tröjan ut och in. Jag vet sa jag bara tillbaka och log. 
 
Fastän det var så länge sen jag kom iväg och tränade så kändes det rätt bra. Jag hade inte tappat all styrka och koordination. Inte allt flås heller faktiskt. Månne ridningen har gjort lite nytta ändå. Armen bråkade dock av och till och jag fick ibland avbryta för att försöka stretcha loss eller massera bort smärtan lite. Måste boka en tid hos naprapaten nu. MÅSTE
 
Jag var lite sen att meddela E bara så hon blev lite puttrig. Hon hade haft en dålig dag allt som allt i skolan och mitt meddelande gjorde inte saken bättre. Hon fick vänta en timme på bibblan bara för att jag tränade. Så efter träningen for vi in på ica och shoppade lite mera. Glass bland annat. Haha. Och sen övningskörde hon hem.
(jättegod glass)
 
Och sen blev det nån asieninspirerad kycklinggryta med kokosmjölk, bambuskott, wokgrönsaker purjolök, rödlök och lite olika kryddor (currypasta, fisksås, limesaft, citrongräs bland annat) med jasminris till kvällsmat. 
 
Och herr J som inte ens är hemma än (han är på jobb nummer två för dagen och hjälper brorsan att montera bevattning på sågen) lyckades orsaka strömavbrott här hemma. Han hade ställt en bil på laddning med hjälp av en hjälpstartare och regnet som i omgångar öst ner här hemma lyckades kortsluta nånting i ekvationen. Innan jag kom på vad som gjorde att jordfelsbrytaren slog ut gång på gång ...
 
Nu är det bara nattning av pållar kvar på agendan. Sen ska jag hoppa in i duschen för ja, jag erkänner, jag har inte duschat än efter träningen. 
 
JO, min handläggare på försäkringskassan ringde när jag precis landat utanför idrottshallen. Det kändes som ett bra samtal ändå. Nu vet hon hur jag tänker framöver och jag fick förklarat hur det ser ut regelmässigt nuförtiden med ersättning och tid o sånt.
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

Så du mutar dottern med glass? Haha

Ett bra sätt att återanvända lökarna, de brukar ju komma upp igen...

åhhh vad jag saknar träningen...det är så kul att svettas på olika pass och på gymmet med för den delen....jag vet inte om jag klarar att komma igång igen :(

Svar: Haha ja eller nåt sånt. Hon menade på att om hon fått veta lite tidigare så hade hon stannat i Västerås och köpt glass på pressbyrån istället, för de har halva priset på glass just nu. Och då hade hon kunnat sitta inomhus och äta den eftersom vädret inte var det bästa igår. Jag insåg när jag väl var på plats och tränade att jag också hade saknat det mer än jag trodde. Såååå skönt. Och hon som håller i det är så bra och går runt och korrigerar om man gör en övning fel. Hon kan konsten att hålla i en träning så man inte märker hur jobbigt det är.
Kalla mig M

2015-04-17 @ 10:48:15
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0