Måndag

Sov på tok för några timmar inatt. Gick o la mig alldeles för sent, vaknade på tok för tidigt. Herr J hade vaknat före larmet och gått ner på nedervåningen men lämnat sin mobil kvar i sovrummet och så började den spela såklart då.
 
Jag gick ner med mobilen till honom, tog min medicin, kissade, matade katten som kom in efter nattens äventyr och sen gick jag upp igen och fortsatte sova en stund till. Sooha kom upp och gjorde mig sällskap när han hade ätit upp sin mat. 
 
Snoozade 10 gånger när det väl var dags för mig att vakna. E skulle inte vara i stan förrän 11 för första lektionen var vid 12. Hon övningskörde såklart. Och vi blev lite sena iväg så hon valde att köra till en senare hållplats så hon säkert skulle hinna utan stress. Ohhh, en bänk, sa hon när hon fick se att kommunen ställt dit en bänk för väntande passagerare. 
 
Jag såg genast framför mig hur det skulle kunna bli en tokfin bild på min tokfina dotter när hon satt på bänken. 
 
Självklart kom det en äldre dam fram till bänken och satte sig precis när E skulle kliva ur bilen och vänta in bussen. Jag muttrade lite om att i min fotoplan var det inga andra personer med. Men damen skulle bara kolla hur bussarna gick och sen gick hon iväg igen. Såååå jag fick min bild så som jag ville ha den.
Jag knäppte den från förarplatsen i bilen. Jag vevade bara ner rutan och knäppte innan jag sen sa hejdå och åkte. 
 
I lördags fick jag veta av våra gäster att tydligen hade herr J och mannen i det sällskapet pratat om att börja med lchf-kost från och med den här veckan. Hmmm, ja han har ju inte sagt något om det här hemma.... hahaha 
 
Men jag tänkte att jag visst kan göra ett försök att introducera lite lchf-inspirerat här hemma. Jag har tänkt tanken flera gånger att prova men eftersom jag är en sån sucker för godis och chips så har jag liksom övertalat mig själv till att inte göra det. 
 
Så jag for alltså förbi affären en snabbis. Om man inte ska äta potatis, ris eller pasta så måste man ju ha något annat istället. Blomkålsmos tänkte jag direkt. Hehe, det är bara jag som tycker om blomkål men det var en gång när jag hade gjort sånt mos till mig själv och kokat potatis till de andra så åt de av moset också. De trodde nämligen att det var sås eftersom moset blev lite för löst för att kunna kallas mos. Eftersom man mixar kokt blomkål med smör och grädde så smakar det inte blomkålBLOMKÅL. 
 
Till det gjorde jag grekiska färsbiffar med fetaost i. Mums. 
Och så serverade jag tzatziki till. Jag sa åt herr J att han var tvungen att smaka av moset. Detta eftersom han såklart gnällde direkt om att jag tänkte göra blomkålsmos. Jag sa att jag inte tänkte koka nåt annat till och att han faktiskt hade ätit det en gång tidigare. Av misstag då men ändå.
 
Och tro det eller ej. Han tog en liten klick och smakade tveksamt. Sen åkte en tugga till in i munnen ihop med lite färsbiff. Och slutligen hade han ätit upp klicken och så sträckte han sig och tog mer mos. Yessss, det fick godkänt. Muahahaha
 
Men nu gick jag lite händelser i förväg. På affären träffade jag en kollega och vi blev ståendes och pratade en bra lång stund innan vi skildes åt. Bara för att strax efter komma fram nästan samtidigt till kassan. Ja både hon och jag hade såklart självskannat och hamnade i kassorna bredvid varann. 
 
När jag kom hem och hade plockat in varorna så gick jag ut och förberedde för mitt potatisland. Herr J hade tagit hem en överbliven bit markduk förut och nu la jag rabarber på den. Haha nä men jag frågade och fick lov att ta den. 
 
Sen fick jag ett meddelande på fb från samordnaren att jag skulle ringa chefen så då gjorde jag det. 
 
Ja, ungefär så har min dag varit. Jo, jag ringde det samtalet jag bloggade om tidigare idag också. Och så fort jag hade gjort det så släppte ju ångesten och jag kunde gå ut i vårsolen och påbörja potatislandsprojektet med full energi. 
 
Eftersom jag varit snål med bilder på sistone så slänger jag in den här också. Den är sen i torsdags när jag följde med E till tandläkaren. I parken utanför tandläkarenpraktiken så har kommunen planterat lökar efter å-kanten. Det luktade ljuvligt av hyacinterna kan jag säga.
Jo just ja, jag köpte hem grejer till ett lchf-bröd också. Haha ja, varför inte gå all in liksom. Hrmm, ja att jag ätit upp resterna av helgens godis och chipspåsen till mellanmål idag behöver jag ju inte nämna. Oj hoppsan försent. ;)
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

fina blommor där vid å-kanten :)
LCHF skulle aldrig gå hem här, men vi äter mest GI, det funkar ju tyvärr inte att blanda...:(

Palsternackor och morötter och så är gott att göra mos på...och ugnstekt sötpotatis...jag älskar det och äter det på bredden och längden vissa perioder :) Gratäng på rättika...är ju supergott också..oj nu kom jag visst igång...haha

2015-04-29 @ 15:00:44
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0